"Јужни ветар: Убрзање" обара рекорде

Танјуг
Foto: Дражан Поздеровић

БЕОГРАД - Филм "Јужни ветар: Убрзање" за мање од двије недјеље приказивања, срушио је све досадашње рекорде са чак 400.000 гледалаца, саопштили су продуценти филма.

Тим поводом, вечерас у Културном центру у Новом Пазару екипа филма заједно са дистрибутерском кућом Тарамоунт филм прогласиће срећног добитника вриједне награде који ће притом имати могућност да се појави и у серији "Јужни ветар" чије снимање почиње на прољеће заједно са Милошем Биковићем, Миодрагом Радоњићем, Јованом Стојиљковић, Предрагом Микијем Манојловићем у главним улогама.

Истовремено, еуфорија се шири и регионом гдје су током претходне недјеље постигнути до сада недостижни резултати од укупно 93.145 гледалаца у првом викенду приказивања.

Наиме, "Јужни ветар: Убрзање" је у дистрибуцији Blitz Film & Video у Хрватској погледало 46.263 гледалаца у првом викенду приказивања чиме је постао најбоље отварање домаћег и регионалног филма свих времена у Хрватској.

У Босни и Херцеговини Blitz Film & Video је у дистрибуцији направио историјске резултате те је "Убрзање" у првом викенду погледало фантастичних 38.805 гледалаца што је најбоље остварање филма свих времена у тој земљи.

Словенија је такође забиљежила велики рекорд са 8.017 гледалаца што је најбоље отварање регионалног филма свих времена.

Овим резултатима, филм у продукцији Милоша Аврамовића, Милоша Биковић, Татјане Жежељ Гојковић и Миодрага Радоњића у партнерству са Телеком Србија уз подршку Министарства Културе и Филмског Центра Србије престигао је глобалне блокбастере попут наставка мегапопуларне франшизе "Није време за умирање", "Паклене улице 9", "Веном 2" као и великих домаћих хитова који су приказивани у 2021. години.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана