“Јужни ветар: Убрзање” 10. новембра премијерно у бањалучком “Синестару”: Сага прилази свом зениту

Миланка Митрић/агенције
“Јужни ветар: Убрзање” 10. новембра премијерно у бањалучком “Синестару”: Сага прилази свом зениту

БАЊАЛУКА – Наставак популарног филма “Јужни ветар” у режији Милоша Аврамовића, назван “Убрзање” коначно је премијерно приказан у Београду, а за неколико дана стиже и пред бањалучку публику.

Филм ће у Бањалуци премијерно бити приказан 10. новембра у бањалучком биоскопу “Синестар” (у тржном центру “Делта), а судећи по београдској премијери, интересовање за наставак је велико.

- Вјерујемо да ће све обожаваоце ове фантастичне акцијске франшизе одушевити вијест да “Јужни ветар: Убрзање” премијерно стиже у БиХ, 10. новембра у Бањалуку, а 11. новембра у Сарајево. У оба града ће бити одржане свечане премијере којима ће присуствовати и екипа филма. Због великог интересовања публике, “Синестар” биоскопи су за то вече омогућили посјетиоцима да осигурају своја мјеста у више дворана, како би сви обожаваоци добили прилику први погледати филм управо у друштву својих идола - Мараша и Баће - саопштили су из бањалучког “Синестара”.

Прича прати Мараша који жели да прошири и озакони незаконито стечен новац и улаже га у легалне послове.

- Тражећи повољну прилику, са својим вјерним Баћом одлази у источну Србију. Тамо сазнаје вијести због којих ће бити присиљен промијенити планове и вратити се на улицу. Живот на коцки, играње по правилима међународних нарко-картела и бројне спектакуларне акцијске сцене - то су само неки детаљи онога што нас чека у “Убрзању” - стоји у званичној најави филма.

Глумац Милош Биковић, који глуми Мараша, говорећи о тематици овог филма поводом премијере у Београду за РТС је казао да таква остварења доносе интригантан свијет који људи могу само да посматрају са безбједне дистанце.

- “Јужни ветар” је могућност да се тим светом бавите, а да у тај свет не улазите. То је могућност да пратите узбудљиву драматуршку причу, добро написану, добро постављену, добро снимљену и мислим да је “Јужни ветар” порука да култура и уметност могу да буду јако популарни и да могу да се допадају људима, а на крају крајева, ако се неко и запита око те поруке, ако тражи поруку као у басни, онда нека погледа сагу до краја, јер ћемо је ускоро завршити и она сада прилази своме зениту - рекао је Биковић.

Глумица Јована Стојиљковић која у “Јужном ветру” игра Софију, казала је да се радња филма одвија у само неколико дана, у којима јунаци морају да донесу озбиљне животне одлуке.

- Софија је неко ко је уз породицу, уз Петра Мараша и она, што ми је драго, у овом филму ипак преузме иницијативу и покуша да спаси, али не би било занимљиво да откријем сада да ли успева - објаснила је Стојиљковићева.

У филму, који траје 127 минута, глуме и Предраг Мики Манојловић, Миодраг Радоњић и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана