Излази књига сјећања на музичара Арсена Дедића

Б. П.
Излази књига сјећања на музичара Арсена Дедића

ЗАГРЕБ - Издавачка кућа “Профил” припрема издање књиге “Арсен сјећања”, у којој се великог кантаутора присјећају бројни музичари, глумци, умјетници, новинари и остали поштоваоци.

Композитор, пјевач и пјесник Арсен Дедић оставио је велики траг у регионалној култури и умјетности, а и у сјећањима људи с којима је сарађивао, живио и пријатељевао. Ауторка Диана Шетка у овој књизи је реконструисала његов живот и каријеру кроз свједочанства њему блиских људи, редом значајних личности домаће културе.

Књигом су обухваћена сјећања на Дедића која су ауторки ексклузивно изнијели Раде Шербеџија, Тонко Мароевић, Игор Зидић, Тереза Кесовија, Мирко Илић, Димитрије Поповић, Игор Предин, Ладо Лесковар, Драган Деспот, Горан Матовић, Бранко Булић и други. Ту су и сјећања најближих чланова Дедићеве породице, супруге Габи Новак, кћерке Сандре и сина Матије, те брата Милорада.

У тим сјећањима се из најближе перспективе може пратити његов живот, дјетињство у Шибенику, долазак у Загреб, сналажење у новој средини, прво исказивање великог талента, пробијање на естради, наступи и турнеје по земљи и иностранству, те пријатељства са великим међународним звијездама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана