Изашао трејлер за филм „Џон Вик: Балерина” Женска страна освете

Рајко Вуковић
Изашао трејлер за филм „Џон Вик: Балерина” Женска страна освете

ЛОС АНЂЕЛЕС - Студио „Лајсонсгејт” објавио је први трејлер за филм „Џон Вик: Балерина”, надолазећи амерички нео-ноир акциони трилер који је режирао Лен Вајзман, а написао је Шеј Хатен.

У дугоишчекиваном акционом трилеру, кубанска глумица Ана де Армас тумачи лик Еве Масаро, титуларне балерине, иначе професионалног убице из породице руских Рома, која тражи одмазду против групе злочинаца који су убили њену породицу.

У трејлеру видимо да ће Масаро кренути у властиту осветничку мисију да пронађе убице па очекујте пуно ломљења костију, испаљених метака и импровизоване акције у жанру херојског крвропролића, који је прославио матични серијал.

Радња филма се одвија између догађаја у „Џон Вик 3 – Парабелум” и „Џон Вик 4”, а поменута убица Ева се накратко појавила у трећем филму „Џон Вик” и првобитно је глумила Јунити Фелан. Њен лик је постао основа за комплетан спин-оф „Балерина”, а у филму ће се појавити главни јунак серијала, Кијану Ривс у роли легендарног убице Џона Вика. Поред Ане де Армас, која је у главној улози, глумачку поставку још чине ветеранка Анђелика Хјустон, Ијан Мекшејн, Ленс Редик, Каталина Сандино Морено, Норман Ридус и др.

Вајзманову „Балерину” написао је Шон Хетен, који је радио претходна два филма у серијалу и базиран је на ликовима које је креирао Дерек Колстад уједно и творац серијала „Џон Вик”.

Писац Хетен наводи да Ривс игра веома значајну улогу у филму, при чему је Вик прави лик, а не само нека врста камео-појављивања из једног дијела.

Филм „Балерина” долази за петама четвртог филма „Џон Вик”, најкомерцијалнијег дијела у серијалу са више од 440 милиона долара зараде широм свијета. Премијера филма је помјерена, дијелом због штрајка сценариста и глумаца, а дијелом због додатних снимања које је Стахелски радио са режисером Вајзманом, након што је потписао уговор за креативни надзор франшизе. Матични серијал је већ имао спин-оф приче, путем одличне мини-серије „Џон Вик: Континентал”, коју је предводио Мел Гибсон, премијерно приказаном у септембру 2023. године

Предсједник „Лајонсгејта” Џо Дрејк потврдио је да је пети „Вик” у азради” са режисером Стахелским, док је нова серија „Џон Вик: Испод високог стола” у припреми и вјероватно ће премостити јаз између четвртог и петог филма. Филмска премијера „Балерине” очекује се 6. јуна 2025. године.

ПОЧЕТАК

Филм „Џон Вик” је амерички нео-ноар акциони трилер филм из 2014. године редитеља Чада Стахелског, а по сценарију Дерека Колстада... Глумачку екипу су предводили Кијану Ривс, Мајкл Никвист, Алфи Ален, Ијан Макшејн, а филм је постао неочекивани хит са зарадом од 88 милиона долара.

Успјех филма је покренуо истоимену франшизу, која је до сада избацила три филмска наставка и једну телевизијску серију уз зараду од преко милијарду долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана