IMDB објавио 10 најпопуларнијих филмова и серија у 2021.

ГС
IMDB објавио 10 најпопуларнијих филмова и серија у 2021.

IMDB је објавио листу десет најпопуларнијих филмова и серија у 2021. години. Резултати су засновани на стварним мjесечним прегледима на страници ове интернет платформе.

На списку најпопуларнијих филмова у овој години нема ниједне драме или хорор филма, превладавају sci-fi и приче о суперхеројима.

Први најпопуларнији филм на IMBD-у је "Dune", нова адаптација научнофантастичног романа аутора Франка Херберта. У филму радња прати младог Пола Атреидеса, којем је повјерена заштита највриједније имовине и најважнијег елемента у галаксији.

Филм је остварио велику зараду, а већ је потврђено снимање наставка у коме ће се завршити радња из првог романа.

На другом мјесту је филм "Suicide Squad", у коме се најпознатији зликовци придружују тајној мисији како би помогли да се зауставе још већи негативци. Ове године је изашао други наставак, а у првом наставку из 2016. године се у постави налазио и Бетменов највећи противник - Џокер.

Осим ова два филма, остали филмови на листи најпопуларнијих су: "Eternals", "Mortal Kombat", "Zack Snyder's Justice League", "Godzilla vs. Kong", "Black Widow", "Army of the Dead", "Cruella" и "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings".Слична је ситуација и с овогодишњим најпопуларнијим серијама. На списку се налазе Марвелови суперхероји, али и серије из sci-fi жанра, као и врло популарна серија настала према познатим љубавним романима.

Ове године је најпопуларнија серија на IMBD-у Марвелова минисерија " WandaVision". Радња серије прати радњу након филма " Infinity War", у којем је Вижн преминуо, а Ванда Максимоф се покушава носити с губитком вољене особе. У минисерији се комбинује стил класичних ситкома и Марвела, у коме Ванда и Вижн "живе" идеалне животе у предграђу.

На другом мјесту се налази Loki, још једна Марвелова серија. Радња серије се одвија након догађаја у посљедњем филму о Авенџерсима Endgameu, а серија је добила пуно позитивних критика.

Даље долазе корејска хит серија "Squid Game", "The Falcon and the Winter Soldier", "Bridgerton", "The Walking Dead", "Mare of Easttown", "Shadow and Bone", "Cobra Kai" i "Lucifer".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана