Идрис Елба први црни агент 007

Александра Маџар
Идрис Елба први црни агент 007

Лондон - Након што је група хакера под именом "Чувари мира", "напала" студио "Sony Pictures", у јавност је процурио сценарио за нову франшизу о Џејму Бонду "Specture", заједно са и-мејловима у којима се продуценти жале на прилично разочаравајући крај филма.

Хакери своју игру настављају, па су сада открили да би нови Џејмс Бонд могао да буде британски глумац, Идрис Елба, први тамнопути агент 007.

У групи оних који Елбу виде као сљедећег агента 007 је и предсједник филмског одјељења "Sony Entertainmenta" Ејми Паскал.

Хакерска група која је успјела да "забрани" филм "The Interview", пустила је још једну серију и-мејлова запослених у овој компанији у јавност, а међу њима је и онај у којем Ејми Паскал пише бившем извршном потпредсједнику дистрибутера Џејмс Бонд франшизе "Columbia Pictures" Елизабет Кантилон.

- Идрис би требало да буде сљедећи Бонд - пише, између осталог, у и-мејлу који је послат 4. јануара 2014. године.

Идеја о првом тамнопутом Бонду одавно има велику подршку фанова, а и сјајни Британац је прилично загријан за овај приједлог, па је раније рекао да би радо прихватио улогу.

Познати глумац, који је недавно тумачио лик Нелсона Манделе у биографском остварењу о бившем предсједнику Јужне Африке, потврдио је своју жељу приликом "Питајте ме све" сесије на сајту "Redditт".

Један од корисника питао га је да ли би прихватио улогу чувеног тајног агента 007, а Елбин одговор је гласио:

"Да, уколико би ми понудили улогу, дефинитивно бих је прихватио".

Елба, који би требало да даје глас злом тигру Ширкану у Дизнијевој адаптацији "Књиге о џунгли", такође је изјавио да воли да тумачи негативце на великом екрану.

- Сматрам да су зликовци знатно убједљивији у откривању своје психе. Писци обожавају да пишу за зликовце, зато што им они пружају знатно већу слободу, а то заузврат глумцу даје више ствари којима може да се бави - изјавио је Елба.

Објаснио је да и добри момци могу представљати изазов, јер уколико се не направи добар баланс између правог и стереотипног хероја, глумац може изгледати извјштачено и лажно.

- Тако да свака од ових улога има своје изазове, али мислим да су негативци знатно изазовнији - казао је Елба.

Најскупљи Бонд у историји

Очекује се да хакери објаве још података о новом Бонду. Када је ријеч о и-мејлу у вези са сценаријом, продуценти су се сложили да је филм генерално добар, али само док у њега не уђе Хајнрих Стокман, описан као "недовољно убједљив зликовац". У ранијим и-мејловима Гликман је написао да је буџет за филм око 300 милиона долара, што га чини најскупљим Бондом у историји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана