Хорор трилер “Сакупљач душа” руши рекорде

Б.П.
Хорор трилер “Сакупљач душа” руши рекорде

ЛОС АНЂЕЛЕС - Хорор трилер “Сакупљач душа”, који је у америчке биоскопе стигао 12. јула, а у домаћим биоскопима се почео приказивати од јуче, већ је срушио два рекорда.

Уз зараду од 58,6 милиона долара на подручју САД, “Сакупљач душа” постао је комерцијално најуспјешнији филм продукцијске куће “Неон”.

Ту титулу досад је носио награђивани трилер “Паразит” корејског редитеља Бонга Јоон-хоа који је освојио “Оскара” и на подручју САД зарадио 53,3 милиона долара.

“Сакупљач душа” такође је постао најуспјешнији инди хорор у посљедњих десет година, што значи да је престигао хит хорор “Причај са мном” студија “А24” који је зарадио 48 милиона долара у САД. Стручњаци претпостављају да би “Сакупљач душа” могао зарадити више од 100 милиона долара до краја приказивања у биоскопима, што је импресивно ако узмемо у обзир да је филм имао буџет мањи од 10 милиона долара.

Филм “Сакупљач душа” има чак 85% позитивних оцјена на познатој платформи “Ротен томатос”, а највише похвала покупио је Николас Кејџ за своју улогу мистериозног серијског убице којем на крај покушава стати ФБИ агенткиња коју глуми Маика Монро. Споредне улоге играју Блер Ундервуд, Алишја Вит, Дакота Долби и Кијернан Шипка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана