Хорор "Осам очију", снимљен у Србији, премијерно 31. октобра у Београду

Танјуг
Хорор "Осам очију", снимљен у Србији, премијерно 31. октобра у Београду

БЕОГРАД- Амерички хорор филм "Осам очију", који је у потпуности сниман и радња се дешава у Србији, биће премијерно приказан на Ноћ вjештица 31. октобра (18:30) у МТС дворани, најавили су данас из Дед лејк (Dead Lake) фестивала хорора и вина.

Редитељ "Осам очију" Остин Џенингс направио је омаж италијанским хорор филмовима седамдесетих година, а филм ће бити приказан у оквиру предфестивалског програма деветог "Дед лејка", који ће бити одржан у Београду и традиционално у биоскопу "Абазија" на Палићу.

Како је најављено, филм чији је копродуцент Милош Ђукелић, а реализовала га је његова кућа Ред продакшн (Production), биће приказан и у Цинеграду у Раковици од 1 до 5. новембра, као и у "Абазији" између 1. и 3. децембра, у току трајања главног фестивалског програма.

"Филм прати брачни пар Каси и Гава, кроз њихово пропутовање по бившој Југославији. Након одлуке да крену на непланирану туристичку експедицију са мистериозним водичем по имену Свети Петар, када Гари нестане, Каси ускоро схвати да је увучена у све параноиднију мрежу манипулације и убистава", каже се у саопштењу.

Током префестивалског програма од 26. октобра одржава у "Абазији", биће приказан и филм “Пет ноћи код Фредија”, сваке вечери до 1. новембра од 22:30, док ће у оквиру фестивалског програма на Палићу бити приказан још један филм сниман у потпуности у Србији "Кућа лењиваца", у коме игра Стефан Капичић, навели су организатори.

Фестивал ће бити одржан под слоганом “Страва у Алеји платана”, у сарадњи са дистрибутерском кућом Мегаком филм, МТС двораном, биоскопом Цинегранд Раковица, уз подршку Министарства културе Србије и Секретаријата за културу Градске управе Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана