Хорор који се снимао у Србији добио главну награду на корејском фестивалу фантастике

Агенције
Хорор који се снимао у Србији добио главну награду на корејском фестивалу фантастике

Хорор "You Won't Be Alone" који је сниман у Србији, тачније на Старој Планини, добио је главну награду корејског Међународног фестивала фантастичног филма у Бучону, у Јужној Кореји, пише Euronews.

Филм је донио редитељу Горану Столевском награду за "режисере вриједне пажње" на Фестивалу у Палм Спрингсу раније ове године, а приказан је и на престижном Санденс фестивалу.

„Овај филм је феноменалан покушај да се основе човјечанства интерпретирају кроз средства жанра користећи изолована бића позајмљена из народних прича уз додатак мистерије. Ово ремек-дјело истиче се изванредном режијом и паметним приступом извлачења емпатије из амбиса људске психологије", саопштио је жири фестивала, а пренио Вариетy.

Како је изјавио Џонатан Инглиш из Балканиц медиа, у конкуренцији преко 100 села из цијеле Србије, одлука је пала на Покревеник који је био кључна локација за филм.

„То је изузетно мјесто са великим бројем очуваних старих кућа са каменим крововима и прелијепом природом. Наишли смо на изузетну сарадњу од стране предсједника МЗ Покревеник Славољуба Костадиновића и са породицама које живе у селу", рекао је Инглиш.

Продуценти филма су у свом саопштењу закључили да у Србији постоје многе сјајне локације за снимање филмова, попут Старе планине, па овај филм нема само економску вриједност, већ и еколошку, филантропску и промотивну за Стару планину и Србију, пишу пиротскевести.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана