Холивудски глумци стижу у Сомбор

Танјуг
Foto: Сомбор.инфо

СОМБОР - Сомборски филмски фестивал одржаће се од 11. до 14. јула у организацији Културног центра “Лаза Костић” а специјални гости фестивала биће холивудски глумци Џон Севиџ и Лазар Роквуд. најавили су организатори.

Осим богатог филмског програма, представиће и пратећи програмпод називом “Еспрессо у 11” у чијем фокусу ће бити филмско издаваштво, саопштили су данас организатори.

Како је наведено, промоција филмског издаваштва Филмског центра Србије биће одржана 12. јула у 11 часова у башти Цафе Бара дес Артс.

Тог дана фокус разговора биће на књизи Недељка Ковачића “Партизански вестерн Жике Митровића”.

У овој књизи аутор рекапитулира каријеру најпродуктивнијег филмског редитеља - Жике Митровића.

Истог дана, у 19 часова у Свечаној сали Жупаније биће одржана промоција књиге Немање Сарача “Како сам открио Америку” у издању Културног центра “Лаза Костић”.

О књизи гдје је представљена биографија Лазара Рајића Роквуда говориће Радослав Зеленовић, Џон Саваж, Лазар Роквуд и Немања Сарач.

Ова књига говори, између осталог, о вишегодишњем истраживачко-интерпретативном раду на расветљавању живота, рада и дела Лазара Рајића Роквуда, глумца који је прешао узбудљив пут од војвођанских предјела до Канаде, Сједињених Америчких Држава и других крајева свијета.

Промоција књиге “Посебан кадар” у издању Чигоја штампе Јелице Стојанчић биће одржана у суботу, 13. јула у 11 часова у башти Цафе бара дес Артс.

„Посебан кадар” је прича о легендама, о филмским критичарима и новинарима који су писали и пишу о покретним сликама од средине прошлог вијека до почетка другог миленијума. 

Како су објаснили организатори, програм “Еспрессо у 11” први пут је организован 2019. године и замишљен је као контакт програм са гостима фестивала, са актуелним филмским темама и темама које имају везе са фестивалом.

Програм воде Дејан Дабић, Горан Митић и Горан Јовановић.

Предфестивалски програм биће одржан дан пред почетак фестивала, у сриједу, 10. јула у 18 часова пројекцијом филма „Имагинарy фриендс” и изложбом фотографија “Бата у 90 слика”. 

Оба програма биће одржана у Културном центру “Лаза Костић”, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана