Хобит стиже у РС 12. децембра

Александра Маџар
Хобит стиже у РС 12. децембра

Бањалука - Други дио једне од најишчекиванијих трилогија свих времена "Хобит: Шмаугова пустошења" стиже 12. децембра у биоскопе Републике Српске.

Потврдила је ово за "Глас Српске" портпарол бањалучког мултиплекса "Палас" Марина Поповић.

"Хобит: Неочекивано путовање" је за тако кратко вријеме освојио публику у домаћим биоскопима, а љубитељи филмских авантура Питера Џексона са радозналошћу ишчекују други наставак. Популарни филм у Српској је изазвао велику пажњу и дуге редове испред биоскопа, што ће сигурно бити случај и са другим дијелом приче о чаробњацима и патуљцима.

Посљедњи дио приче о Хобиту, рађеној према дјелу Џ. Р. Р. Толкина "Тамо и поново назад", биће премијерно приказан 13. децембра 2014. године.

- Мултиплекс "Палас" је у току са свјетским биоскопима, па ће вјерни фанови Толкина и Питера Џексона моћи уживати у овом филму у исто вријеме када је и свјетска премијера - казала је Поповићева.

Посљедња клапа филмске трилогије "Хобита" пала је недавно, чиме је означен крај двогодишњег посла у новозеландском Велингтону, који је поново био претворен у Толкинову Средњу земљу.

Редитељ Питер Џексон "уживо је преносио" посљедњи дан снимања на својој "Фејсбук" страници и обратио се фановима.

- Снимамо сцене из трећег филма, оне које ћете видјети у децембру 2014. године па ћу се трудити да све буде како треба. Лежим овдје у мрклом мраку и стоти пут гледам пробе сцена борбе. Гледам борбе, тражим кадрове које ћу данас морати да снимим. Огроман посао је пред нама, а сав мора бити завршен - навео је тада Џексон.

Он је објавио и распоред снимања, па су фанови имали прилику да прате догађаје током цијелог дана.

Зарада

Послије дванаест година паузе редитеља Питера Џексона први дио његовог филма Хобит "Неочекивано путовање" у врло кратком року, послије премијере, зарадио је близу 921 милион долара. У адаптацији великог Толкиновог хита "Хобит" у облику фантастичног спектакла, главну улогу Билба Багинса у филмовима тумачи британски глумац Мартин Фриман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана