"Head Gear Films" инвестира 25 милиона долара у српску филмску индустрију

Тањуг
"Head Gear Films" инвестира 25 милиона долара у српску филмску индустрију

БЕОГРАД - Британски финансијер независних продукција “Head Gear Films ” покреће финансијски фонд у вриједности од 25 милиона долара за финансирање пројеката у Србији, а у партнерству с продуцентском кућом “Balcanic Media” из Београда, чланицом Српске филмске асоцијације, потврдили су из Српске филмске асоцијације.

Како наводе из “Head Gear Films”, фонд нуди кредитирање и затварање финансирања за сервисне продукције “Balcanic Media”, и то прије свега телевизијских серија, али и играних филмова које планирају да користе подстицајне мјере Министарства привреде Србије за инвестирање у аудиовизуелну продукцију.

“Увек сам желео да проширимо пословање и на друге области. Партнерство с ''Балканиkом'' градимо управо на растућем портфолију телевизијских пројеката, истовремено постављајући темеље на другим територијама. Мислим да су зато Џонатан Инглиш и Џејмс Гиб (Балканиkа Медиа) савршени партнери за подухват у Србији”, наводи оснивач “Head Gear Films” Фил Хант.

Овај уговор, према оцјени оснивача куће “Balcanic Media” Џонатана Инглиша, омогућава тој кући да својим клијентима - продуцентима, студијима и ТВ мрежама, обезбеди пакет опција за финансирање које укључују и финансирање државног повраћаја уложеног новца.

На бази тих подстицајних мјера, уведених 2016. године, у Србији су већ снимане две сезоне серије “Outpost” (Предстража) и трећа сезона ЦБС-ове серије “Seal Team” (Морнаричке фоке).

Поред сервисних пројеката, успостављени фонд финансираће и оригиналне садржаје које развија “Balcanic Media”.

“Србија се позиционирала не само као локација за снимање, већ и као поуздан партнер у продуцирању. Подстицајне државне мјере, заједно с веома конкурентним цијенама продукције, студијима свјетског стандарда у ПФИ-ју и изузетно стручне и искусне екипе које раде на пројектима - чине Србију тренутно најбољим избором за снимање у Европи”, истиче Инглиш.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана