Глумица послије 33 године открила тајну са снимања "Бољег живота"

GS
Глумица послије 33 године открила тајну са снимања "Бољег живота"

Легендарни Синиша Павић, на велику жалост, напустио нас је данас, 16. августа у 92. години, а иза себе је поред бројних култних серија оставио и "Бољи живот".

Оно што је јако интригирало публику код свих Павићевих серија, јесу и занимљивости које су се дешавале на сетовима, док је снимање трајало.

Тако је недавно, Лидија Вукићевић чак 33 године послије снимања "Бољег живота", открила шта јој је Синиша највише замјерао.

"Први и последњи пут у континуитету сам је гледала у време када се први пут емитовала серија. После тога, иако се и данас репризира, стварно је нисам гледала. Погледам повремено неке епизоде, тачније гледам на прескок. Што се тиче промена, ја бих генерално у целој тој серији променила да буде више љубави а мање свађа. Мени је то мало сметало. Неоспорно је добра серија али немогуће је да се сваки љубавни пар свађа. То сам ја и онда говорила, па ми се чини да ми је тада Синиша то мало и замерио. Немогуће је да нико није у добром односу, да бар један љубавни пар постоји - да ли су то моји мајка и отац, Аљоша и ја, који негују од почетка до краја ту неку фину љубав контра свим овим који се стално нешто пецкају и свађају. Заправо сви парови су се у серији стално пецкали и свађали. Можда бих то променила, али друго не. Серија доказује квалитет што и данас траје и може да се гледа. Она је апсолутно применљива на данашњу ситуацију и живот. Једино ако бисмо уместо тих милиона, ставили данашњу валуту. Иначе, све остало је врло усклађено са данашњим временом" рекла је она за "Блиц".

Подсјетимо, Павић је био најплодотворнији ТВ аутор у бившој Југославији. Писао је сценарија за неке од најпознатијих домаћих серија, попут "Позоришта у кући", "Отписаних“, "Врућег ветра"... Сценариста је и филмова "Тесна кожа" и "Лаф у срцу".

Посљедња серија коју је снимио – "Јунаци нашег доба" – премијерно је емитована од 2019. до 2021. године. Од тада није писао за телевизију, али извјесно је да ћемо репризе његових серија гледати још дуго.

Захваљујући писању створио је себи бољи живот, он и супруга Љиљана, која је његово породично благо, срећни су људи, а док је, прије популарности, радио као судија, није сањао да буде капетан на белу лађу, већ писац. И то му се остварило, преноси "Телеграф".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана