Глумца за улогу серијског убице инспирисала мајка

GS
Глумца за улогу серијског убице инспирисала мајка

Хорор филм "Longlegs" у свега неколико недјеља постао је комерцијално најуспјешнији филм продукцијске куће Неон, досад зарадивши 100 милиона долара на свјетским биоскопским благајнама.

Филм Осгода Перкинса прати причу о специфичном серијском убици опсједнутом шифрама, којег је играо Николас Кејџ и специјалној агентици ФБИ-а која покушава да га приведе правди.

Кејџ је у улози серијског убице шокирао многе који су погледали филм. Његов драматични преображај укључује високи тон гласа, натечене усне и слојеве бијеле шминке, а сам поглед на злогласног убицу изазива осјећај нелагоде.

Славни глумац је у недавном интервјуу открио шта је инспирирало његову изведбу у филму, а дио његове инспирације изненадио је многе. 

Како преноси "Colldier", Кејџ је темељио своју изведбу на својој покојној мајци Џој Вогелсанг, имитирајући њене манире и глас.

"Када сам читао сценарио за овај лик, постало је јасно да се ради о мојој мами. Чуо сам њен глас, није била сатанисткиња али прошла је кроз много тога. Чуо сам њен глас, видео начин на који се кретала и одједном сам помислио: 'Могао бих то да унесем у овај лик.' То је била инспирација коју дугујем њој. Ако сам добар у филму, дугујем то својој мами", рекао је Кејџ.

Осим његове мајке, глумца је инспирисао и класични италијански филм "Juliet of the Spirits" редитеља Федерика Фелинија из 1965. године.

Радња тог филма усредсређена је на преварену жену која скупи снагу да остави свог невјерног мужа. Овај филм му је био визуална инспирација за лик.

"Нашао сам тај врло андроген, он/она изглед, благи роцк изглед лика, што ми је било важно како не би изгледао нимало попут мене. То сам сматрао ослобађајућим, да могу да говорим и крећем се на специфичан начин и разговарам о овим врло мрачним стварима. Хтио сам да лик буде андроген, готово пророк, попут лика из Фелинијевог филма Ђулијета и духови", додао је Кејџ, преноси "б92".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана