Глумац Шаја Лабаф: Спилберг све мање редитељ, све више машина за снимање

Приредила: Мирна Пијетловић
Глумац Шаја Лабаф: Спилберг све мање редитељ, све више машина за снимање

ЛОС АНЂЕЛЕС - Када дођете на филмски сет гдје режира Стивен Спилберг схватите да то није сарадња о којој сте сањали, јер се он ужасно промијенио. Све је мање редитељ, а све више испрограмирана компанија која прави филмове.

Рекао је ово у једном интервјуу холивудски глумац Шаја Лабаф, који неће више, барем не у скоријој будућности, да сарађује са славим редитељем.

Тридесетогодишњи глумац је до сада са Спилбергом сарађивао на филмовима "Disturbia", "Eagle Way" и "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".

Глумац је рекао да су сетови Спилбергових филмова другачији од оног што људи замишљају и да славни редитељ глумцима не даје много слободе. 

- Све је беспријекорно испланирано. Морате да изговорите неку реченицу за 37 секунди. Кад радите тако пет година, више уопште и не знате чим се бавите. Не свиђају ми се филмови које сам направио са Спилбергом. Једини филм који ми се допао били су "Трансформерси" - рекао је Лабаф.

Овај глумац који је познат по томе што нема "длаке на језику" је у посљедњих пет година често био у жижи јавности, али не због својих улога него због скандала. Неколико пута је и хапшен због излива бијеса на јавним мјестима. 

Лабаф је свјестан да му његово понашање може уништити каријеру и да је допринијело томе да улога у филму "Suicide Squad", која је била намијењена њему, на крају припадне Скоту Иствуду. 
- Лик је у почетку био другачији. Онда је дошао Вил Смит и сценарио се мало промијенио. Тај и лик Тома Хардија (касније га је играо Џоел Кинаман) морали су да буду мање заступљени у сценарију да би се изградио Вилов лик - испричао је он. 

Међутим, студио није био спреман да се коцка и ангажује тако својеглавог глумца. 

- Мислим да "Ворнер брадерс" није желио да то будем ја. Ишао сам на састанке и рекли су: "Не, ти си луд. Добар си глумац, али ово није за тебе." Био је то превелики улог за њих - рекао је Лабаф. 
Ипак, овог контроверзног глумца публика ће ускоро видјети у филму "American Honey", који је премијерно приказан у Кану. Тренутно снима филм о тениској легенди Џону Мекинроу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана