“Глас Српске” препоручује серијe за гледање у изолацији: Боравак у кући лакши уз комедију и сатиру VIDEO

Миланка Митрић
“Глас Српске” препоручује серијe за гледање у изолацији: Боравак у кући лакши уз комедију и сатиру VIDEO

БАЊАЛУКА - Комедија је одувијек ту да нас извуче из наших мрачних понора и из тежине сваког дана, да нас увуче у свој свијет, насмије нас и макар на трен одвоји од стварности, каква год она била.

Стварност свијета сада је туробна и неизвјесна. Дани у којима се изолујемо, и на тај начин пазимо себе и друге, испуњени су стресом, бригама и личним борбама сваког од нас. Свако од нас проналази начине да прође кроз сваки нови дан. Неко се враћа старим хобијима, неко кува више него иначе, а неко се можда вратио читању, гледању филмова и серија.

За све оне који би из стварности да побјегну у неку добру серију, која ће их успут и насмијати, “Глас Српске” изабрао је неколико телевизијских серија које препоручујемо за гледање у овим данима изолације и неизвјесности. Све серије су доступне на већини онлајн платформи за гледање садржаја.

“Fleabag”

Британска комедија “Fleabag”, коју је креирала Фиби Волер Бриџ према истоименом драмском тексту, премијерно је приказивана од јуна 2016. до априла прошле године на каналу Би-Би-Си.

Ток радње усмјерен је на младу жену која живи у Лондону, те на њене односе с породицом, везе, поглед на живот, људе и на апсурдну, трагичну и комичну стварност у којој свакодневно губи и проналази себе.

Улоге: Фиби Волер Бриџ, Сијан Клифорд, Оливија Колман, Ендру Скот

Број сезона: 2

Број епизода: 12

“Бруклин 99”

Ситком “Бруклин 99”, комедија смјештена у измишљену 99. полицијску станицу у Бруклину, створили су Мајкл Шур и Ден Гур.

Прича прати свакодневицу неколико детектива који раде у овој станици, са Рејмондом Холтом на челу, њихове животе и пријатељство. Серија је емитована на “Фоксу”, а потом ју је преузео канал Ен-Би-Си. Емитовање седме сезоне је у току, а финале је предвиђено за 23. април.

Улоге: Енди Самберг, Мелиса Фумеро, Стефани Беатрис, Тери Круз

Број сезона: 7

Број епизода: 141

“Паркови и рекреација”

Смјештена у измишљени град у Индијани, серија “Паркови и рекреација”, чији је творац, заједно са Грегом Данијелсом, такође Мајкл Шур (који је познат и по серијама “The Office”, “The Good Place”) сатирични је ситком. Попут серије “The Office”, ликови унутар серије константно су снимани камером, прате се њихови животи и послови у одјелу за паркове и рекреацију града Пауни. Серија је емитована од 2009. до 2015. године.

Улоге: Ејми Пулер, Рашида Џоунс, Ник Оферман, Обри Плаза, Крис Прат

Број сезона: 7

Број епизода: 125

“Силицијумска долина”

Комедију “Силицијумска долина” створили су Мајк Џаџ, Џон Алтшулер и Дејв Кринси, а емитована је од 2014. до краја прошле године.

Прича прати неколико момака који покушавају да успију у Силицијумској долини, стварајући своју апликацију “Pied Piper”, која би била револуционарна што се компресије података тиче, те њихов покушај оснивања сопствене технолошке компаније у мору других.

Улоге: Томас Мидлдич, Т. Џ. Милер, Мартин Стар, Захари Вудс

Број сезона: 6

Број епизода: 53

“Руска лутка”

Серија “Руска лутка” је комична мистерија и прича о жени Надји, која константно и изнова умире на својој рођенданској забави у Њујорку и прати њене покушаје да схвати шта и зашто јој се дешавају апсурдне ситуације у којима се нашла.

Прва сезона приказана је на платформи “Нетфликс”, а прошле године “Руска лутка” обновљена је за другу сезону, чији датум емитовања још није познат.

Серију су створиле Наташа Лијоун, Лесли Хедланд и Ејми Полер.

Улоге: Наташа Лијоун, Грета Ли, Чарли Барнет

Број сезона: 1

Број епизода: 8

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана