“Генерација Тесла”, прва српска серија о суперхеројима: Познато о чему ће се радити

ГС
“Генерација Тесла”, прва српска серија о суперхеројима: Познато о чему ће се радити

БЕОГРАД - Продукцијска кућа Firefly најавила је нову серију “Генерација Тесла”, која ће бити прва српска серија о суперхероијма, преноси Varety.

Радња серије “Генерација Тесла” биће о познатом проналазачу Николи Тесли, који прави нову електричну фреквенцију која ће отворити портал ка новој димензији, гдjе је сакривено мноштво његових незавршених пројеката и идеја.

Тесла мора да се бори против највећег непријатеља човјечанства, који жели да украде тајну ове фреквенције да би завладао свијетом, а како би се борио против њега, Тесла ће формирати свој тим суперхероја, са којима ће ступити у контакт преко тинејџера који игра видео игрице.

Серија је заснована на култном стрипу Милана Коњевића и Милана Тодоровића из 90-их, који ће режирати ову серију, а почетак снимања заказан је за 2024. годину. Овај двојац је претходно већ режирао пар епизода научно-фантастичне серије “The Ark”, а радили су и на фантастичној серији “The Outpost”. Firefly продукција ове недјеље представља и серију “Пад”, према књигама глумца Жарка Лаушевића, који је био оптужен за двоструко убиство и одслужио затворску казну. Ово је друга серија исте продукцијске куће која се представља на престижном Berlinale Series Market TV, послије прошлогодишње серије са фантастичним мотивима “Црна свадба”. Обје серије су направљене у сарадњи са Телекомом Србија и емитију се на каналу Суперстар.

Тренутно је у припреми друга сезона серије “Црна свадба”, као и адаптација књиге Дејана Стојиљковића “Константиново раскршће”, прича о нацистима који за вријеме Другог свјетског рата трагају за реликвијама које су припадале римском императору Константину Великом, и серија “В Ефекат” о глумцу који изврши самоубиство у току представе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана