Филмови које једва чекамо

BBC
Филмови које једва чекамо

Од новог Алмодовара, преко 3D музичких авантура господина Гетсбија и крими досијеа Џулијана Асанжа до завршетка саге о мамурлуку, ево филмова којима се радујемо овог пролећа.

I'm so Excited (Los amantes pasajeros)

Листу филмова чије премијере чекамо са нестрпљењем саставио је BBC, а на првом мjесту нашало се ново остварење Педра Алмодовара. Након бројних драма, шпански редитељ се коначно враћа својим уврнутим комедијама. Осим тога, након дугогодишње паузе, поново ћемо у његовом филму гледати Пенелопе Круз и Антонија Бандераса, који ће своје страхове и тајне подjелити са путницима једног прекоокеанског лета.

The Great Gatsby

Дуго очекивана и више пута одлагана адаптација чувеног класика Ф. Скота Фицџералда стиже у домаће биоскопе 15. маја, само пола сата након премијере у Кану. Леонардо ди Каприо, Тоби Мекгвајер, Кери Малиген и играју у 3D мјузиклу База Лурмана, филму о којем већ мjесецима причају сви филмофили. Међутим, након приказивања у САД, критика је била веома оштра према Лурмановом учинку, а амерички магазин "Time" сврстао га је на листу филмова које би требало заобићи у широком луку.

We Steal Secret: The Story of WikiLeaks
Документариста Алекс Гибнеј овога пута прича невjероватну причу о Џулијану Асанжу, првом човjеку Викиликса, који је подигао прашину објављивајући тајне дипломатске депеше. Ово је само један у низу филмова који нас очекују о Асанжу у наредних неколико мjесеци. Али за разлику од осталих најављених остварења која се снимају као играни филмови, овдjе је ријеч о узбудљивом документарцу који више нагиње истини него фикцији.

The Hangover Part III

Трећи и завршни дио саге "Мамурлук" враћа нас у Лас Вегас, гдје је и све почело. Екипа предвођена Бредли Купером одушевљено је прихватила снимање трећег наставка које ће заокружити причу. Радња филма још увијек није у цјелости позната, а медији су увелико писали о томе да ће неко од наших омиљених јунака преминути, те да ће цијела прича имати горко-слатки укус. Шта се збило са непредвидивим момцима сазнаћемо у мају за када је најављена домаћа премијера.

Before Midnight
Још један завршетак трилогије, овога пута сасвим другачије, чека нас на крају прољећа. Послује филмова "Before Sunrise" и шетње по Бечу, услиједио је наставак "Before Sunset" и романтични тренуци у Паризу, а сада је дошао ред на Грчку. У античком окружењу, како назив каже прије поноћи, видјећемо шта се десило са Селин и Џеси, двадесет година након њиховог првог сусрета.

Star Trek: Into Darkness

Редитељ Џеј Џеј Абрамс има пуне руке после и под великим је притиском, с обзиром на то да је прихватио да режира наставке омиљених холивудских франшиза. И док ћемо на наставак "Ратова звијезда" чекати још неко вријеме, у биоскопе је стигао нови наставак "Звјезданих стаза". Прича почиње повратком брода "Ентерпрајз" на Земљу послије контроверзног галактичког инцидента. Али, на плавој планети није све како треба, у шта гледаоци већ могу да се увјере, јер се филм тренутно приказује и у домаћим биоскопима.

Fraces Ha
Право изненађење на листи, црно-бијели филм који потписује редитељ Ноа Бомбах, враћа нас на обожавани Менхетн у стилу Вудија Алена. Иако је приказан премијерно прошле године, на фестивалу "Telluride Film Festuival", тек ће се овог прољећа наћи у биоскопу широм свијета. Ријеч је о драми са комичним елементима у којој главну улогу игра Грета Гервиг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана