Филм “Уклета кућа” стигао у биоскопе: Језива и комична прича о коначности

Миланка Митрић/агенције
Филм “Уклета кућа” стигао у биоскопе: Језива и комична прича о коначности

БАЊАЛУКА - Комедија и драма “Уклета кућа” најновији је филм “Дизнијеве” продукције, који је од ове седмице стигао на репертоаре биоскопа широм свијета, у вријеме апсолутне доминације филмова “Барби” Грете Гервиг и “Опенхајмер” Кристофера Нолана.

Филм у режији Џастина Симијена окупља глумачку екипу у којој су Лакит Станфилд, Тифани Хадиш, Овен Вилсон, Дени Девито, Џејми Ли Кертис, Џаред Лето и многи други, у причи која спаја комедију и језу.

Ријеч је о филму који је филмска адаптација базирана на основу правог “Дизнијевог” парка који носи исто име и то друга по реду адаптација, након истоименог филма који је објављен 2003. године.

- Самохрана мајка по имену Габи унајмљује туристичког водича, видовњака, свештеника и историчара да помогну у истјеривању ђавола из њене новокупљене виле након што открије да је настањена духовима - стоји у званичном синопсису овог филма сценаристкиње Кејти Диполд.

Планови за припремање нове верзије филма почели су 2010. године, када је Гиљермо дел Торо био везан за пројекат, што се примијенило 2013. године. Филм је званично најављен у августу 2020. године, а сниман је од краја 2021. године до фебруара 2022. године.

Оцјене и критике филма су измијешане, уз посебан осврт на забавну ноту филма, прије свега, и обрадом одређених битних тема на занимљив начин.

- Здушна прича о духовима, која ради добар посао када је ријеч о обраћању млађој публици, посебно о темама као што су загробни живот. Филм је, истовремено и језива, класична хорор прича о бјежању - биљежи критичар магазина “ИГН” Мет Донато.

Критичарка “Обзервера” Емили Землер филму је дала 3,5/4, а у свом осврту на причу издвојила је њој важне дијелове, попут озбиљних тема којима се филм бави, као и поука које носи.

У филму имамо саобраћајне несреће, језива дешавања, али срце овог филма је жалост, а једна од главних поука је и да су духови људи, или су то барем били - биљежи она.

Ранија верзија

Прва верзија филма “Уклета кућа” објављена је прије 20 година, а режирао ју је Роб Минкоф, док је сценарио причао Дејвид Беренбаум. У филму су глумили Еди Марфи, Теренс Стамп, Марша Томасон, Џенифер Тили, Валас Шон и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана