Филм “Сунце мамино” од данас на репертоару “Синеплекса Палас”

Илијана Божић/агенције
Филм “Сунце мамино” од данас на репертоару “Синеплекса Палас”

БАЊАЛУКА - Филм “Сунце мамино” сценаристе и редитеља Косте Ђорђевића пред публику доноси топлу тинејџерску и породичну комедију о одрастању, сложеним емотивним односима и породичним везама, а од данас је на редовном репертоару бањалучког “Синеплекса Палас”.

У филму играју Павле Чемерикић, Бранка Катић, Денис Мурић, Алиса Радаковић, Павле Менсур, Дубравка Ковјанић.

Ово остварење премијерно је приказано на филмском фестивалу у Талину, а у биоскопима у Србији на репертоару је од 15. фебруара.

“Сунце мамино” доноси причу о Рељи, романтичном седамнаестогодишњаку, који организује сахрану своје баке када схвати да је то начин да смува дјевојку Ану у коју је заљубљен. Варајући све око себе, а највише своју мајку Олгу, са којом је у комплексном односу и константном сукобу, на крају схвата да је једино преварио самог себе.

То је топла и меланхолична љубавна комедија о одрастању тинејџера на улицама и крововима Београда, у којој протагониста Реља Новески маневрише између љубави и смрти.

Глумица Бранка Катић, која у филму игра дјечакову мајку Олгу, у разговору за српске медије истакла је да је уживала у раду на овом филму.

 - Олга је самохрана мајка која осећа незадовољство због краха брака који није успела да сачува, деце којој отац недостаје и она је стално под притисцима. Оно што ми је дирљиво у нашем филму је то како Реља налази начина да маму врати себи и свом брату - рекла је Катићева.

Редитељ Коста Ђорђевић у разговору за “Танјуг” је казао да ће публика у овом остварењу видјети друго лице Београда те да је Београд један јунак филма.

- Невероватно је у коликој мери смо добили локацијом на којој смо снимали. Локација је врло специфична. Те конструкције и зграде нису повезане, али их је наш сценограф неким скелама повезао, тако да смо направили наш конструкт како се јунаци крећу - навео је Ђорђевић.

Додао је да филм приказује сурово одрастање у Београду на један прелијеп начин, љето је, топле су боје.

Музика

“Сунце мамино” доноси и сјајну музику, рађену у продукцији по највишим свјетским стандардима. Музику за филм компоновао је српско-амерички композитор и продуцент Филип Митровић из Лос Анђелеса. У сарадњи са хрватским електропоп двојцем “Ниплпипл” за потребе филма је снимио сингл “Ти и ја”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана