Филм „Сунце мамино“ Косте Ђорђевића премијерно 5. новембра

Танјуг
Филм „Сунце мамино“ Косте Ђорђевића премијерно 5. новембра

БЕОГРАД - Филм редитеља и сценаристе Косте Ђорђевића „Сунце мамино“ имаће свJетску премијеру 5. новембра на „Блек најтс“ (Black Nights) филм фестивал у естонском главном граду Талину, најавили су данас продуценти.

Ђорђевићева прича о седамнаестогодишњаку Рељи који организује сахрану своје баке када схвати да је то начин да смува девојку, биће приказана у оквиру „ЈустФилм“ такмичарског програма омладинског филма у Талину, а ускоро стиже и у наше биоскопе, каже се у соапштењу. 

„Како то обично бива у животу и на филму, његови поступци довешће до неочекиваног развоја ситуације, па ће на крају уместо да освоји девојку, коначно успоставити емотиван однос са својом мамом“, навео је Ђорђевић. 

Изразивши увjерење да нам је данас „свима баш овакав крај потребан“, Ђорђевић је додао да је „домаћа публика жељна оваквог филма“. 

У новом филму редитеља „Скидање“ и „Режи“, главна улога Реље поверена је младом глумцу Павлу Чемерикићу, а у осталим улогама су Денис Мурић, Алиса Радаковић и Павле Менсур, као и Бранка Катић, Дубравка Ковјанић и Драгиња Вогањац. 

Хрватски електро поп састав Ниплпипл (Nipple People) за филм је снимио пjесму „Ти и ја“, а „Сунце мамино“ је српско-хрватска копродукција, коју су радиле Кинематографска кућа и копродуценти Маринис медија. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана