Филм српске редитељке на Јутјуб каналу “Њујорк Тајмса”

Танјуг
Филм српске редитељке на Јутјуб каналу “Њујорк Тајмса”

БЕОГРАД - Кратки документарни филм "А Харлем Мадер" српске редитељке Иване Тодоровић налази се у понуди онлајн Јутјуб канала Њујорк Тајмс и може се бесплатно погледати.

Филм је слика судбине осамнаестогодишњег Латрона Паркера, који је направио документарни филм о тешком одрастању у Харлему 1998, а осам година касније убијен је на улици.

Данас се његова мајка Џин кроз своју организацију “Харлем Мадерс САВЕ” бори против оружаног насиља међу младима и помаже другим родитељима да се носе са болом губитка.

Преплићући сцене из Латроновог филма са сценама из данашњег живота Џин, „А Харлем Мотхер“ је трагична и инспиративна прича из преспективе мајке и сина.

Филм је снимала, режирала и продуцирала Ивана Тодоровић, монтирала Тијана Петровић, сниматељ звука је Давид Гуитеирез Цампс, аутор музике је Јанко Радосављевић, а дизајн постера је дело Небојше Петровића. Овај филм је имао премијеру у биоскопу Алберта Маyслеса у Харлему, приказан је на многим светским фестивалима укључујући и Кански, а добио је и бројне награде у Америци.

 "А Харлем Мотхер“ је завршни рад Тодоровићеве на катедри Доцументарy Медиа на „Тхе Неw Схоол“ универзитета у Њујорку. Ивана је редитељка кратких социјално ангажованих филмова, које је правила у Београду и Њујорку. Филмови "Када сам код куће", „Ја када сам била клинац, била сам клинка“, „А Харлем Мотхер“, „Рапресент“ и „Свакодневица ромске деце из блока 71“ приказани су на преко 100 интернационалних филмских фестивала попут 63. Фестивала у Берлину, Берлинале Схортс; ИФФ у Ротердаму и многих других и освојили су бројне награде свуда у свету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана