Филм “Шест дана јуна” поново у биоскопу

Б. П.
Филм “Шест дана јуна” поново у биоскопу

БЕОГРАД - Нова, дигитално рестаурисана верзија филмског класика “Шест дана јуна”, чију режију потписује Динко Туцаковић, а сценарио Небојша Пајкић, биће данас премијерно приказана у оквиру програма “А1 Кинотека”.

Ово је 34. филм који је дигитално рестаурисан у оквиру пројекта “А1 Кинотека”, чиме се наставља мисија очувања и поновног оживљавања домаћих филмских класика, омогућавајући публици да доживи старе приче у врхунском квалитету слике и тона.

Овај култни филм, снимљен 1985. године, осим по ауторском печату који су дали редитељ и сценариста, необичном заплету и атмосфери те фантастичној глумачкој екипи, остао је запамћен и по незаборавној музици коју је компоновао Влада Дивљан, а извео чувени југословенски бенд “Вис Идоли”, што је и посљедњи заједнички албум овог састава.

Нумере из филма слушају се и данас, а неке од најпознатијих су: “Она то зна”, “Љубави” и друге. Радња филма одвија се у градићу у унутрашњости у којој главни лик, кога тумачи Небојша Крстић,  проводи посљедње дане, шест дана јуна, пред одлазак у војску у необавезном дружењу. Планирани дани попримиће неизвјестан ток када се у мјесто врате његови вршњаци који студирају у велеграду. У студентској групи је и лијепа дјевојка, којој главни лик покушава неспретно да се приближи.

Умјесто у војску, тог јутра он ће кренути путем неизвјесности. Главне улоге у филму осим Крстића одиграли су Оливера Марковић, Горица Поповић, Ирфан Менсур, Стојан Столе Аранђеловић, Душан Јанићијевић и други. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана