Филм “Прва класа - пун гас” стиже у биоскопе 17. октобра

Рајко Вуковић
Филм “Прва класа - пун гас” стиже у биоскопе 17. октобра

БЕОГРАД - Дебитантски филм редитеља Александра Миће Поповића “Прва класа - пун гас” имаће премијеру 15. октобра у дворани “Синеплекса Ушће”, а у биоскопе долази 17. октобра.

Више од четрдесет година прошло је од чувеног култног филма “Национална класа” прослављеног редитеља Горана Марковића, који је побрао све симпатије широм тадашње Југославије, а незаборавна глумачка рола легендарног Драгана Николића још се памти и многе реплике из филма урезане су у општи говор. 

Након овог класика због који сви пјевамо познати Топићев хит “Ко је она луда глава” нико се није до сад ухватио у коштац са жељом да направи сличан филм, који би био посвећен аутомобилским тркама, као што је то случај са филмом “Прва класа - пун гас” у режији Миће Поповића, који ће имати прилику да овом причом прикаже неки нови шарм Београда и људи у њему.

Поповићев деби филм је нека врста модерног римејка “Националне класе”, који поново доноси узбудљиву домаћу причу о аутомобилским тркама и људима који живе за адреналин и узбуђење. 

У главним улогама су Раде Ћосић и Миодраг Радоњић, као два неприкосновена ривала на тркачкој стази Беба и Немац. Њихова опсесија тркама са легендарним “југићима” води их на пут ка освајану престижног првенства, са сном да закораче у свијет “формуле”.

Али трка није једино што убрзава њихов пулс, на сцену ступа љубавни троугао, који додатно усијава атмосферу. Оба возача заљубљена су у исту жену Ненси, коју игра Матеа Милосављевић. Ова љубавна заврзлама додатно компликује њихове односе, стварајући напетост која се осјећа у сваком кадру.

Уз мото “Филм бржи од југа” спремите се за адреналинску вожњу кроз страст, ривалство и љубавну драму какву нисте очекивали. Овај филм није само још једна прича, већ права трка ка срцима публике, пише у најави филма.

У филму још играју Андрија Милошевић, Ненад Јездић, Олга Одановић, Љубомир Бандовић, Христина Поповић, Бранко Видаковић, Александра Томић и Дарко Перић, глумац познат по шпанској серији “Кућа од папира”, коме је ово први пројекат у Србији. 

- У филму игра скаута из ГТ3 који долази у прву класу Србије и направи праву пометњу међу возачима и тимовима који учествују у ауто-мото спорту код нас – наведено је у саопштењу.

Сценарио за “Прву класу - пун гас” написали су Зоран Митровић и Раде Ћосић, који је и продуцент уз Зорана Томића и Николу Буровца.

МУЗИКА

Оригинални филм Горана Марковића из 1978. године, колико по врсној причи, режији и глуми, остао је упамћен и по музици, која је постала симбол једне епохе.

Музичко издање са девет пјесама изашло је 1979. године, са најавом за излазак филма. Албум је издат у облику ЛП плоче, а издавач је био ПГП-РТБ. Музику је компоновао Зоран Симјановић, текстове пјесама је написала Марина Туцаковић, а од пјевача се појављују Дадо Топић, Слађана Милошевић, Пеђа Вранешевић (“Лабораторија звука”), Оливер Мандић, Оливер Драгојевић и Зумрета Миџић-Зузи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана