Филм о посљедњем концерту "Битлса" 12. фебруара у Београду

Танјуг
Foto: принтскрин

Музички документарни филм "Beatles: Get Backу "режији Питера Џексона, биће премијерно приказан 12. фебруара у IMAX сали биоскопа Cineplexx Galerija Belgrade,, саопштио је дистрибутер МегаКом филм.

Чувени посљедњи концерт антологијске британске групе "Битлси" на крову њихове продуцентске куће - зграде Епл Корпс, одржан је 30. јануара 1969. године у Лондону.

Сада је концерт упакован у једночасновни документарни филм који ће, симболично, скоро на годишњицу, специјално бити приказан у Београду.

- Веома сам узбуђен што ће прави фанови Битлса на огромном платну моћи да виде њихов посљедњи концерт, они то заслужују - изјавио је редитељ Питер Џексон, који је снимио филм о незаборавном, посљедњем концерту "Битлса".

Пројекат је оригинално био замишљен као мини серија од три епизоде, а онда је прилагођен за ИМАX биоскопски формат.

Питер Џескон је публици познат као троструки оскаровац и редитељ двије култне трилогије - Господар прстенова и Хобит према романима Џ. Р. Р. Толкина.

Документарни филм "Beatles: Get Back" приказује креативни процес Битлса док покушавају да напишу 14 нових пјесама у припреми за свој први концерт уживо послије више од двије године.

Суочени са готово немогућим роком, пријатељство између Џона Ленона, Пола Макартнија, Џорџа Харисона и Ринго Стара стављене су на пробу.

Филм је састављен од скоро 60 сати невиђених снимака реализованих током 21 дана, које је режирао Мајкл Линдзи-Хог 1969. године, и од барем 150 сати снимљеног звука, од којих је већина била закључана у трезору више од пола вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана