Филм Нечиста крв на још страних језика на Нетфликсу

Танјуг
Foto: arhiva

БЕОГРАД- Филм "Нечиста крв - Грех предака" редитеља Милутина Петровића на платформи Нетфликс биће доступан и са титловима за мађарски, чешки, пољски, румунски и бугарски језик, најавили су данас продуценти.

Преводи се раде уз подршку Министарства културе и информисања Србије, а тренутно се "Нечиста крв - грех предака" на Нетфликсу може погледати са титловима за српски, енглески и турски језик, каже се у саопштењу.

"Нечиста крв - грех предака", драма епохе смештена у турско Врање половином 19. века са Драганом Бјелогрлићем у главној улози, први је филм на српском језику који се нашао на Нетфликсу, од овог јануара.

Филм продукцијске куће “Дис енд дет” настао је по мотивима дела Боре Станковића (1876-1927) и накнадно пронађеном сценарију Војислава Нановића (1922-1983), у адаптацији Милене Марковић, а имао је премијеру летос на Палићком фестивалу, док је недавно приказана и телевизијска серија.

”Нечисту крв - грех предака” су између осталих подржали Министарство културе и информисања преко Филмског центра Србије и конкурса за филмове са темом од националног значаја, као и Медија креативна Европа и Делегација ЕУ у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана