Филм "Муње опет" премијерно приказан у Бањалуци

Миланка Митрић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Филм "Муње опет", у режији Радивоја Раше Андрића, наставак "Муња" из 2001. године, вечерас је премијерно приказан у бањалучком "Синеплексу Палас", уз присуство ауторске и глумачке екипе.

Премијери у Бањалуци присуствовали су режисер Радивоје Андрић, те глумци Сергеј Трифуновић, Милица Вујовић, Миона Марковић,Стојша Ољачић, Марко Павловић и Владимир Ковачевић.

У филму су своје улоге поновили Борис Миливојевић као Маре, Сергеј Трифуновић као Поп и Никола Ђуричко као Гојко Сиса. Такође, улоге су обновили Маја Манџука као Ката и Милица Вујовић као Лола.

И филму глуме и Јелисавета Сека Саблић, Ивана Зечевић, Драган Маринковић и други.

- Имао сам дилему и страх и терет око наставка, док није почело снимање. Након тога више није било дилеме. Имао сам велики страх како да наставим нешто што је успело. „Муње“ су случајно успеле и сада је требало да поновим случајан успех. На крају смо урадили смо добру ствар – рекао је режисер Радивоје Андрић говорећи о покретању идеје за наставак „Муња“.

Глумац Сергеј Трифуновић,  рекао је да је првобитно имао дилеме око тога да ли да учествује у пројекту, али да су нестале након што је прочитао сценарио.

- Ја могу годинама да вам причам о „Муњама“ једнако узбуђено. Постоји неколико фантастичних момената настанка наставка. На десетој страници сценарија, рецимо, схватио сам да ми се више свиђа од претходног сценарија. Улазимо у то, Борис и ја се облачимо у костиме и првог дана схватамо да снимамо „Муње“. Ту су и ови млади људи, на које сам јако поносан. Ни са једном генерацијом која је дошла након мене нисам овако лако радио. Многоструко сам срећан. Срећан сам што Поп и Маре коначно имају хит, и то кад нико није очекивао и то кад ни они нису очекивали. Зашто?  Зато што мора опет – објаснио је Трифуновић.

Млади глумац Стојша Ољачић казао је да му је велика част што је у овој екипи, и да је цјелокупно снимање било едукативно.

- То је била једна велика школа и искуство, које ће нам свима много значити и тек ћемо постати свесни колико нам значи и шта смо све успели да научимо и шта смо постигли на снимању – испричао је Ољачић, који у филму глуми Укија.

Глумица Миона Марковић, која у филму глуми Милу Силу, навела је да су припреме филма биле детаљне, и да су истовремено трајале на неколико фронтова.

-  Цоби је радио траку, радили смо на песми и неколико верзија песме смо бацили. Након тога имали смо кореографске, костимске и глумачке пробе, које су биле страшно детаљне. Мила Сила није велика улога, али је добро припремљена улога – истакла је Марковићева.

Филм је премијерно у Београду приказан 29. марта и до сада га је видјело више од 30.000 гледалаца, а од сутра је на редовном биоскопском репертоару „Синеплекса Палас“, те других биоскопа и културних центара у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана