Филм "Чувари формуле" приказан у програму Сарајево филм фестивала

Танјуг
Foto: Кликс

САРАЈЕВО- Филм "Чувари формуле" редитеља и глумца Драгана Бјелогрлића имао је егионалну премијеру на 29. Сарајево филм фестивалу (СФФ).

Пред окупљеним бројним Сарајлијама, Бјелогрлић и екипа његовог филма прошетали су синоћ црвеним тепихом на улазу у Народно позориште у Сарајеву, где је остварење  "Чувари формуле" приказано ван конкуренције СФФ-а.

Црвеним тепихом су прошетали и сценариста Вук Ршумовић, глумци Раша Буквић, Французи Алексис Маненти, Ана Сара и Оливије Бартелемију, као и Јован Јовановић, Алиса Радаковић, Огњен Мићовић и други из екипе.

"Чувари формуле" су недавно имали свјетску премијеру на филмском фестивалу у Локарну, а Бјелогрлић је изјавио новинарима у Сарајеву да му је задовољство што филм креће "са добрим вјетром у леђа који је ће се појачати након Сарајева".

У остварењу "Чувари формуле", насталом по књизи Горана Милашиновића "Случај Винча", током Хладног рата учесници тајног пројекта у Институту Винча бивају изложени смртоносној дози зрачења.

Југословенска тајна полиција их одводи на лијечење у Клинику Кири у Паризу, где доктор Жорж Мате предлаже да се први пут у историји изведе деликатна и неизвјесна замјене коштане сржи озрачених пацијената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана