Филм "Боље од бекства" наслутио трагичну судбину Жарка Лаушевића

GS
Foto: YouTube

Занимљиво је да је његов посљедњи филм који је снимио прије те кобне ноћи био филм "Боље од бекства" који као да је прорекао његову трагичну судбину

Жарко Лаушевић је био један од највећих глумаца са ових простора све до трагичне ноћи када је његов живот отишао у другом смјеру. Живот Жарка Лаушевића обиљежила је ноћ између 30. и 31. јула 1993. године.

Лаушевић је у подгоричком кафићу "Епл", послије туче у којој је учествовао са братом, усмртио Драгора Пејовића (20) и Радована Вучинића (21) и ранио Андрију Кажића.

За двоструко убиство глумац је био осуђен на 13 година затвора.

"Боље од бекства" предвидио трагедију

Занимљиво је да је његов последњи филм који је снимио прије те кобне ноћи био филм "Боље од бекства" који као да је прорекао његову трагичну судбину.

У том филму он се заљубљује у Американку са којом се жени и добија дијете, а потом доживљава саобраћјану несрећу, коју изазива у пијаном стању и због које доспијева у затвор. Жарко је тада био у браку са првом супругом Мајом, од које се развео 1996, док је био у затвору.

Добили су ћерку Асју и сина Душана. Управо је Душан у филму „Боље од бекства“ играо Жарковог сина Питера. Имао је три године. Трагедија се десила истог тог љета када је одржана премијера филма.

По одслужењу казне Жарко је напустио земљу и са породицом се настанио у Њујорку.

Након вијести о његовој смрти огласила се и америчка глумица која је глумила у овом филму Клер Бекман. Она је на свом фејсбук налогу оставила поруку: "Жарко, почивај у миру" и поставила инсерт из филма, преноси НајженаАло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана