Филм "Битлђус Битлђус" Тима Бартона отвара Мостру

Танјуг
Филм "Битлђус Битлђус" Тима Бартона отвара Мостру

ВЕНЕЦИЈА - Филм " Битлђус Битлђус " Тима Бартона, отвориће вечерас 81. Међународни филмски фестивал у Венецији  док ће почасног Златног лава добити америчка глумица Сигурни Вивер, најавили су раније организатори.

На Мостри се очекују звијезде попут Анђелине Џоли, Лејди Гаге, Бреда Питљ, Џорџа Клунија и Никол Кидман.

Укупно 21 филм биће у конкуренцији за престижног Златног лава за најбољи филм.

Један од филмова које публика и стручна јавност са нестрпљењем очекује је  "Џокер: Лудило у двоје" Тода Филипса, који се враћа иза камере за наставак "Џокера", и даље са Хоакином Фениксом у главној улози, овог пута уз Лејди Гагу.

У конкуренцији је и остварење "Марија" у којем Анђелина Џоли глуми славну Марију Калас током посљедњих дана његов живота у Паризу.

Клуни и Пит ће представити ван конкуренције филм "Вукови" Џона Вотса.

У конкуренцији је и остварење "Соба поред" , нови филм шпанског редитеља Педра Алмодовара и први снимљен на енглеском у Њујорку, у којем глуме Тилда Свинтон, Џулијана Мур и Џон Туртуро.

Аустралијска звијезда Никол Кидман игра главну улогу у "Babygirl" Халине Реијн. Британски глумац Џуд Ло игра главну улогу у филму " The Order", Аустралијанца Џастина Курзела.

У трци за главну награду су и три француска и пет италијанских филмова.

Предсједница жирија ове године је француска глумица Изабел Ипер.

Прошлогодишњи добитник Златног лава је филм "Јадна створења" грчког редитеља Јоргоса Лантимоса са Емом Стоун у главној улози.

Филмски фестивал у Венецији 7. септембра, један је од главних филмских фестивала у Европи уз фестивале у Кану и Берлину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана