ФЕСТ: За најбољи филм изабран “Нитрам”, Џастина Курцела

Срна
Foto: Тањуг

БЕОГРАД - Јубиларни Међународни филмски фестивал вечерас је свечано затворен додјелом награда, међу којима је “Београдски победник за најбољи филм” припао “Нитраму” Џастина Курцела, а за најбољу режију Дини Думи за “Сестре”.

Чланови жирија на 50. ФЕСТУ - Милош Биковић, Тамара Драгичевић, Ђерђи Радули, Аргирис Пападимитропулос и Тони Гојановић одлучили су да награде Сјеверномакедонку Думу за “вештину вођења и усмеравања младих глумаца и фантастично приповедање кроз објектив”, преноси Тањуг.

Аустралијски филм “Нитрам” “бави се суштинским и важним изазовима недостатка комуникације међу људима и разорним недостатком љубави”.

“Ово су узбудљиве вијести. Невјероватно сам почаствован и поносан. Чуо сам да је фестивал фантастичан”, рекао је Курцела у видео-поруци из Аустралије.

Током 10 дана трајања 50. ФЕСТ-а одржано је 380 пројекција, девет премијера домаћих филмова, стигло је 116 гостију и продато је 52.000 улазница, саопштила је дирекција Међународног филмског фестивала данас на завршној конференцији за медије у Комбанк дворани.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана