Фехмиу: Визуелни квалитет имплицира нешто потенцијално добро

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" био је глумац Уликс Фехмиу који је говорио о серији "Црна свадба" која се тренутно приказује, и очекивањима како ће даље функционисати сценске умјетности у условима пандемије.

"Црна свадба'' је пројекат у коме сам осјетио да поново постоје околности да се наш посао ради на начин из времена кад је продукција на овим просторима била много снажнија, јача и каква треба. Имао сам утисак... да је све онако како треба да буде, а није мали и јефтин пројекат", рекао је Фехмиу.

Према његовим рjечима, пристао је да глуми у "Црној свадби" аутора Немање Цхипранића и Страхиње Маџаревића због врло доброг сценарија који му се учинио "узбудљивим, и да има разлог да баш та прича буде испричана данас". "Црна свадба" је најављена као психолошки трилер са елементима мистерије, а Фехмиу је истакао да "ако квалитет не постоји, престаје и жанровска одредница да буде битна".

"Трејлер има озбиљан број прегледа.... Визуелни квалитет имплицира нешто потенцијално добро.... Надам се да смо у оквиру жанровске одреднице направили добар и квалитетан посао", рекао је глумац. Приметивши да се у Србији, као и у свијету, последњих година за телевизију ужасно пуно ради и да је у мору продукција тешко да један пројекат добије на видљивости, Фехмиу је за "Црну свадбу" рекао: "Ако смо на било који начин успјели да се мало видимо то је добро". Говорећи о својим будућим пројектима, Фехмиу је рекао да нема "ничег сувише близу и конкретног", али да је у смислу копродуцентског посла извјесно да ће бити новог филма Рајка Грлића, ког је подржао Филмски центар Србије. Упитан како гледа на утицај пандемија на сценске умjетности, Фехмиу је рекао да је "Црна свадба" снимана током пандемије уз придржавање мjера, а да је сада у Њујорску, гдjе живи, "посао поново кренуо да се ради".

"Ту би вам било много занимљивије да разговарате са Николом Ђуричком који је снимао пар веома значајних америчких пројеката усред пандемије. Тамо су наравно услови контроле и заштите људи много ригорознији", рекао је глумац. "Али наставићемо да радимо, нема сумње", додао је Фехмиу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана