“Фантастичне звијери: Дамблдорове тајне” од сутра у биоскопима: Повратак у чаробњачки свијет

Миланка Митрић/Агенције
“Фантастичне звијери: Дамблдорове тајне” од сутра у биоскопима: Повратак у чаробњачки свијет

БАЊАЛУКА - Љубитељи чаробњачког свијета створеног пером Џ. К. Роулинг и преточеног у филмове од сутра ће моћи да уживају у наставку популарног филма смјештеног у вријеме прије приче о Харију Потеру.

Филм “Фантастичне звијери: Дамблдорове тајне”, у режији Дејвида Јејтса, од сутра ће бити на редовном репертоару бањалучког “Синеплекса Палас” и осталих биоскопа у држави и регији.

Након “Фантастичних звијери” и другог дијела “Фантастичне звијери: Гринделвалдова злодјела”, трећи филм у серијалу смјештен у 1932. годину, прати наставак приче о мрачном чаробњаку Гелерту Гринделвалду, којег игра Мадс Микелсен и његовим сукобима са остатком чаробњачког свијета.

Гелерта Гринделвалда раније је глумио Џони Деп, а у филму играју и Еди Редмејн, Кетрин Вотерстон, Ден Фоглер, Алисон Судол, Езра Милер, Џуд Ло и Џесика Вилијамс.

- Професор Албус Дамблдор схвата да велики мрачни чаробњак Гелерт Гринделвалд жели да преузме контролу над чаробњачким свијетом. Како не може сам да га заустави, помаже му Њут Скамандер, који предводи неустрашиву екипу чаробњака уз помоћ једног “нормалца”. У невјероватној мисији сусрећу се старе и нове чудесне звијери, од којих је дио на Гринделвалдовој страни. Дамблдор, међутим, због великог ризика и опасности, неће дуго остати по страни - стоји у званичном синопсису филма о чаробњачком свијету класичне борбе добра и зла, који је једанаесто остварење у франшизи о чаробњаку Харију Потеру.

Остварење, чија дистрибуција је раније почела у САД и Великој Британији, добило је измијешане критике познатих свјетских магазина.

Говорећи о филму, за који су сценарио радили Џ. К. Роулинг и Стив Кловс, критичар “Гардијана” Питер Бредшо истакао је да се ради о још једном филму одличне продукције, са добрим визуелним ефектима, као и да је овај наставак једна љупка авантура у свијету фантазије.

Други критичари у филму посебно хвале глумца Мадса Микелсена, те су усаглашени о томе да је његова верзија Гринделвалда много боља.

- Микелсен игра Гринделвалда с неодољивом харизмом, а чини то толико добро да лако убиједи свакога кога успије да заведе да у рату буде на његовој страни - наводи  критичарка Кристен Акуна за магазин “Инсајдер” и додаје да прилично лако заборавити да је Деп икад играо Гринделвалда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана