“Фалсификатор” у трци за награду

Агенције
“Фалсификатор” у трци за награду

Врњачка Бања - Филм “Фалсификатор” по сценарију и у режији Горана Марковића дио је такмичарског програма 37. фестивала филмског сценарија за чије је свечано отварање све било спремно до закључења овог броја нашег листа.

На фестивалу у Врњачкој Бањи, до 17. августа у такмичарском програму биће приказано 11 филмова. “Фалсификатор” је већим дијелом снимљен у Републици Српској, а дијелом глумачке екипе из Српске. Продуценти овог филма су “Дрина филм”, “Балкан филм” и Филип Цептер, а Радио-телевизија Републике Српске је копродуцент.

На програму ће бити “Одумирање” по сценарију Душана Спасојевића и у режији Милоша Пушића, “Фалсификатор” (Горан Марковић и Тихомир Станић/Марковић), “Љуљашка” (Тамара Дракулић и Ана Ивановић/Дракулић), “Држава” (Саша Радојевић/Јелена Марковић), “Кругови” (Срђан Кољевић и Мелина Пота Кољевић/Срдан Голубовић).

Публика ће имати прилику да погледа и “Вир” Бојана Вука Косовчевића, “С/Кидање” по сценарију Неде Радуловић, Биљане Максић и Косте Ђорђевића, у режији Ђорђевића, “Артиљеро” Срђана Анђелића, “Мамарош” Момчила Мрдаковића, “Љубав долази касније” Хаџи Александра Ђуровића.

У конкуренцији за фестивалске награде биће и остварења “Где је Нађа” за које је сценарио написао Коста Пешевски, док режију потписују Лука Попадић, Арон Секељ, Рашко Милатовић, Марко Ђорђевић, Милош Миловановић, Немања Војиновић, Петар Ристовски и Теа Лукач.

О најбољем сценарију одлучиваће жири, у којем ће бити режисер Желимир Жилник, умјетнички директор Феста Борислав Анђелић и драмски писац, сценариста, глумац и редитељ Милан Јелић, награђен на првом Фестивалу филмског сценарија 1977. заједно са Предрагом Перишићем за филм “Љубавни живот Будимира Трајковића”. Најављен је и богат пратећи програм.

Пратећи програм

На затварању фестивала, ван конкуренције, публика ће моћи да погледа филм “Кад сване дан” по сценарију Филипа Давида и Горана Паскаљевића, у режији Паскаљевића.

У оквиру програма “Преко плота” биће приказан филм “Људождер вегетаријанац” у режији Бранка Шмита, који је сценарио написао са Ивом Баленовићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана