“Фалсификатор” подигао завјесу

Александра Рајковић
“Фалсификатор” подигао завјесу

Херцег Нови - Филм “Фалсификатор” у режији Горана Марковића отворио је 27. Монтенегро филм фестивала у Херцег Новом.

Ријеч је о филму за који је Марковић радио и сценарио, заједно са глумцем Тихомиром Станићем, који је и главни глумац и продуцент овог остварења. “Фалсификатор” је већим дијелом снимљен у Републици Српској, а дио глумачке екипе је такође из Српске.

Публика на фестивалу у Херцег Новом била је одушевљена филмом који говори о Анђелку, директору школе који из чистог алтруизима фалсификује дипломе. Уз аплаузе и овације, публици овог филмског фестивала поклонили су се Горан Марковић, Тихомир Станић, глумци Момчило Пићурић, Душан Плавшић, Михајло Станић, монтажер Снежана Ивановић.

- Почаствовани смо што прича из “Фалсификатора” једнако одушевљава публику где год да буде приказан овај филм. Такође, радује нас што смо у такмичарском програму једног угледног фестивала као што је херцегновски - рекао је за “Глас Српске” Тихомир Станић.   

У филму “Фалсификатор” играју и Бранка Катић, Драган Петровић, Сергеј Трифуновић, Дражен Павловић, Радко Полич, Горан Навојец, Јернеј Шугман, Петар Мирчевски, Светозар Цветковић... У филмској екипи су и глумци из Републике Српске, Борис Шавија, Бранко Јанковић, Драгослав Медојевић, Жељко Стјепановић, Александар Стојковић, Добрица Агатоновић, Ања Станић.

У главном такмичарском програму 27. Монтенегро филм фестивала (МФФ), који ће трајати до 7. августа, учествоваће три српска дугометражна играна филма. Током смотре биће приказана и српска остварења “Одумирање” Милоша Пушића и “С/Кидање” Косте Ђорђевића. Осим тога, на свечаном затварању, ван конкуренције, биће приказан филм Горана Паскаљевића “Кад сване дан”.

“Фалсификатор” је настао у продукцији “Дрина филма” и “Балкан филма”, а Радио-телевизија Републике Српске и “Јадран филм” су копродуценти.

Селектор

Умјетнички директор и селектор фестивала у Херцег Новом Срдан Голубовић најавио је да ће манифестација “показати сву разноликост редитељских светова, узбудљиве, духовите, жестоке, необичне, носталгичне, друштвено критичке, меланхоличне, бунтовне, забавне и упозоравајуће филмове”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана