Емитовање серије "Траг дивљачи" почиње 24. јуна: Разоткривање мрачних страна историје

Миланка Митрић/агенције
Емитовање серије "Траг дивљачи" почиње 24. јуна: Разоткривање мрачних страна историје

БЕОГРАД - Прича смјештена у доба бивше Југославије, која прати новинара и његово истраживање мистериозног убиства је прича "Трага дивљачи", остварења у режији Ненада Павловића, филма и серије, чије емитовање почиње 24. јуна.

Након успјеха истоименог филма серија, за коју су, као и за филм сценарио писали Ненад Павловић, Димитрије Војнов и Ђорђе Милосављевић биће емитована викендом од 21 час на каналу "Суперстар".

Радња почиње 1979. године и прати Југослава, који је амбициозни репортер у држави која контролише медије.

- Благоје је пуковник Удбе пред пензијом, скрхан здравственим проблемима. Путеви им се укрштају када обојица одлазе да истраже случај свирепог убиства у источној Србији. У живописном амбијенту Југослав упознаје Благојеву дјецу, сина Аљошу, дисидента-пустињака и кћерку Соњу, удовицу жртве злочина и локалну феме фатале. Југослав улази у везу са Соњом, што му ремети моћ расуђивања. Задирући дубље у истрагу, открива читаву ризницу мрачних тајни те интимних и политичких издаја у које је умијешана Благојева породица. Трагајући за изазовном причом Југослав наилази на комунистичко Срце таме - биљеже продуценти о овој серији рађеној према мотивима истоименог романа Живојина Павловића.

У филму и у серији глуме Радивоје Буквић, Предраг Мики Манојловић, Нада Шаргин, Милош Тимотијевић, Драган Бјелогрлић, Милена Павловић и многи други.

- Они који су погледали филм имаће осећај да знају нешто, а у ствари ће, кроз серију, открити неке линије које су потпуно сакривене, а о томе не могу да вам причам како вас не бих разочарао. Радња серије биће шира и другачија - казао је глумац Радивоје Буквић, преноси "Дневников ТВ магазин" и додао да је серија у ствари рађена другачије него филм.

Он је објаснио да је "Траг дивљачи" и запис и опомена на неке ствари које су покушане да буду склоњене од очију јавности.

- Захваљујући Живојину Павловићу, који је оставио траг тим причама о нашем народу у Тимочкој крајини, који је страдао због тадашњих комуниста, оне су, ипак, обелодањене. Његов син Ненад Павловић наставио је и наслонио целу причу, која је, у ствари, главна инспирација за ово дело. Ово је подсећање на неке тамне стране и мрље наше историје које замало да буду заборављене - јасан је Буквић, који је објаснио да је и додао да је његов јунак Југослав спреман да жртвује сопствени живот да би одбранио и оно мало слободе и истине која је преостала, чак и у времену кад се за то може изгубити и глава.

Глумица Нада Шаргин глуми лик Соње Бабић, а она је рекла да је серија изузетно добро дочарала то вријеме.

- Добро је сликано, а и костим, шминка и сценографија су одлично дочарали то време. Иако сам била мала сећам се и Југославије и социјализма. Ја за ствари приказане у филму и серији нисам знала, нисам била окружена таквим људима тек после сам сазнала за мрачне стране тог времена, али мени је Југославија била супер - навела је глумица.

О аутору

Живојин Павловић био је књижевник, сликар режисер црног таласа југословенског филма и професор на Факултету драмских уметности у Београду. Међу филмовима које је радио су "Кад будем мртав и бео", "Задах тела", "На путу за Катанкгу", а нека од дјела која је написао су романи "Задах тела", "Расло ми је бадем дрво", "Лов на тигрове", збирке "Кривудава река", "Кришке времена" и друга

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана