Емитовање серије “Асока” почиње 23. августа: Храбра ратница спасава галаксију

Миланка Митрић
Емитовање серије “Асока” почиње 23. августа: Храбра ратница спасава галаксију

БАЊАЛУКА - Филмски и телевизијски универзум “Ратова звијезда” у посљедњих неколико година је, чини се, непресушан извор за стварање и ширење различитих прича о ликовима који су дио тог свијета.

Један од ликова је и споредни лик анимираног филма “Ратови звијезда: Ратови клонова” из 2008. године и касније серије - Асока Тано.

Она је, у ствари, падаван (контраст) Анакина Скајвокера и лик који се појављује у серији “Ратови звијезда: Побуњеници” и “Ратови звијезда: Успон Скајвокера” из 2019. године. Такође, појављује се у серији “Мандалоријан”, гдје ју је тумачила Росарио Досон, која је глуми и у серији “Асока”, чија премијера је планирана за 23. август. Досонова је, осим у “Мандалоријану” улогу поновила у серији “Књига Боба Фета”.

- Смјештена у вријеме након пада Царства, серија “Асока” прати Асоку Тану, некадашњег џедај витеза, док она истражује пријетње већ рањеној галаксији - стоји у званичном синопсису серије.

Серију су стварали Џон Фавро и Дејв Филони за “Дизни плус”, гдје ће 23. августа бити емитоване двије епизоде, док ће остале епизоде бити приказиване једном седмично.

- Овај лик је нашао нови пут са свиме што смо радили и серија “Мандалоријан” је направила баш лијеп темељ за развој - рекао је Филони, говорећи о почетку рада на серији.

Осврћући се на стварање лика Асоке Тано, Росарио Досон је у једном разговору за “Ентертејмент викли” рекла да су лик ове ратнице дјелимично инспирисали Гандалф Бијели и Гандалф Сиви, у смисли реализације читавог тог пута промјена, на којем се нађе. Како каже, Асока је способна и изузетна и у њу други могу да се угледају као у вођу.

- Она дјелује као усамљени вук и у већини ситуација она и јесте препуштена самој себи. Оно што ће серија да донесе у односу на раније приказе јесте много више. Гледаоци ће моћи да виде како је њој у позицији у којој се нашла, како се осјећа на путу којег је изабрала, а који изгледа као пут ронина и пут ратнице која је самостална и сама - нагласила је Досон.

Серија ће имати осам епизода, а емитовање финалне епизоде планирано је за 4. октобар.

Улоге

У серији осим Досонове глуме и Наташа Љу Бордико (Сабина Рен), Хајден Кристенсен (Анакин Скајвокер/Дарт Вејдер), Еман Есфанди (Езра Бриџер), Ивана Сахно (Шин Хати), Мери Елизабет Винстед (Хера Синдула), Ларс Микелсен (велики адмирал Трон), Реј Стивенсон (Бејлан Скол) и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана