Џони Деп открио који му је омиљени хорор филм

GS
Foto: Instagram

Џони Деп се дуго сматрао једним од најхаризматичнијих мушкараца у Холивуду познат по свом стилу, више налик рокерима него класичним филмским звијездама.

Прије него што је постао познати глумац, Деп је био страствени гитариста и свирао је с познатим музичарима попут Игија Попа, Шина МекГована и Џефа Бека.

Осим rock'n'roll стила, Депова глумачка каријера обилује и готичком атмосфером. Његова најпознатија улога је Едвард Маказић у мрачној романтичној фантазији Тима Бартона.

С  Бартоном је истраживао и мрачније тонове у филмовима "Успавана долина", "Мртва невјеста" и "Мрачне сјенке".

Међутим, његова готичка фасцинација није ограничена само на сарадњу с Бартоном. У филмовима "Из пакла" и "Девета капија", Деп је такође истраживао мрачне теме.

Глумац је цијели живот заљубљен у хорор. У интервјуу за "SPLICEDwire" 1999. године, приликом промоције филма "Успавана долина", открио је да му је најдражи хорор филм Бровнингова адаптација "Дракуле" из 1931. године.

Рекао је: "Али, имам ли омиљени хорор? Па, 'Дракула' Тода Бровнинга је тако лијеп, чак и уз сву неспретност тог доба када је сниман. То је предиван филм."

Говорећи о својој изузетној љубави према жанру, Деп је споменуо још један Бровнингов класик - "Наказе", преноси "б92".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана