Џон Клиз се враћа у "Фалични пансион" VIDEO

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН- Чувени глумац и комичар Џон Клиз оживјеће послије више од 40 година поново једну од најомиљенијих и најутицајнијих британских комичних серија "Фалични пансион".

Клиз који је играо главни лик Базила Фолтија у двије сезоне "Фаличног пансион" приказане 1975. и 1979. године на Би Би Сију, враћа се као сценариста и глумац нове серије, овај пут уз своју ћерку комичарку Камилу Клиз.

"Нова серија ће истражити како мизантропски Базил плови кроз савремени свијет", навели су продуценти из Касл рок ентертејнмента.

Монтипајтоновац Клиз је био створио 12 наставака "Фаличног пансиона" са својом тадашњом супругом, косценаристкињом и глумицом Кони Бут.

Клиз је играо шепртљавог, снобовски уштогљеног, неуротичног и полуспособног сувласника малог хотела у поморском градићу Торкију, у сталном страху од оштре му жене Сибил, коју је тумачила Прунела Скејлс.

Уз Бут као рецепционерку Поли, у серији је био и Ендрју Сакс (1930-2016) у незаборавној улози конобара Мануела, који је "из Барселоне", слабо говори енглески језик и у сталном је неспоразуму са Фолтијем.

Британски институт за филм је у два наврата 2000. и 2019. године бирао "Фалични пансион" на прво мјесто међу "100 Највећих британских телевизијских програма", док је панел комичарских стручњака часописа Рејдио Тајмс Клизову серију прогласио за најбољи британски ситком свих времена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана