Џексон открио одломак из “Хобита“

Aгенције
Џексон открио одломак из “Хобита“

Новозеландски редитељ Питер Џексон представио је стотинама обожавалаца двадсетоминутни одломак другог деијла његове трилогије "Хобит" за који завршава монтажу прије предвиђеног изласка филма средином децембра.

Џексон је путем видео конференције одговарао на питање фанова окупљених у биоскопским салама у Велингтону, Њујорку, Лос Анђелесу и Лондону, многи од којих су били прерушени у личности из познатог романа Џ. Р. Р. Толкина.

Редитељ је рекао да му овај разговор са обожаваоциа даје енергију током напорног периода монтаже прије предвиђеног изласка филма "Хобит: Шмаугова пустошења" 13. децембра.

"Нисмо још завршили филим. Сада је стварно интензивно", рекао је он из биоскопа Ембаси у Велингтону.

"Јуче сам радио до 2 сата ујутро а радио сам цијелу ноћ током викенда. Има само још пет недјеља а још има много тога да се уради. Према томе симпатично је да проведем мало времена с вама и чујем ваше коментаре", додао је он.

Гледаоци су могли да виде извод од 20 минута који је дочекан аплаузом. У том дијелу се виде сцене са глумицом из америчке серије “Лост“, Еванџелин Лили, која игра вилу Ториел, контроверзну личност јер не постоји у роману Џ. Р. Р Толкина "Хобит".

Глумица која је говорила из Лос Анђелеса рекла је да се за ову улогу инспирисала Звнончицом из Петра Пана.

"Звончица је мала вила али чврста, ситна је и слатка али је жилава. Није добро да јој се замјериш", додала је глумица.

Глумац Орландо Блум је рекао да је проживио супер тренутке играјући улогу виљенака Леголаса, десет година пошто га је интерпретирао у трилогији "Господар прстенова" коју је такође режирао Питер Џексон. "И још могу да уђем у свој костим" додао је он из Њујорка.

Први дио трилогије "Хобит: Неочекивано путовање" премијерно је приказан у децембру 2012. године и зарадио је више од милијарду долара.

Посљедњи дио "Хобит: Тамо и опет назад" требало би да изађе у јулу
слиједеће године.

У "Хобиту" пратимо авантуре Билба Багинса док помаже патуљцима да поврате богатство и углед од змаја Шмауга.

Према до сада доступним подацима производња трилогије до сада је коштала 561 милион долара (416 милиона евра).

Џексон је претходно снимио и трилогију "Господар прстенова", такође по Толкиновом роману, у којој је описано шта се у Средњој земљи дешавало послије "Хобита".

За "Повратак краља", трећи део "Господара прстенова", Џексон је 2003. године добио Оскара.

Обије трилогије снимљене су на Новом Зеланду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана