Жељко Димић (Jack Dimich) игра главну улогу у серији "Lust"

С.К.
Foto: Агенције

ЊУЈОРК– Истакнути глумац Жељко Димић или Jack Dimich, који живи и ради у Њујорку, играће главну улогу у предстојећој телевизијској серији "Lust" (Пoжуда) која ће бити снимана овог љета у Београду.

Најновија серија биће на српском и и енглеском језику имаће за почетак 37 епизода, а Димић ће играти фиктивног јунака Мајкла Малонеа (Michael Malone), професора компаративне књижевности из Њујорка. 

-Наравно, то је готова ствар, односно већ сам потписао уговор за ТВ серију “Lust”. Крећемо са припремама за неколико дана, а са снимањем за двије недјеље. Планирано је да снимамо цијело љето - истакао је Димић.

Додао је да ће бити напорно, јер је добио водећу, главну улогу у 37 епизода, али наглашава да су  серија, као и његова улога, одлично написани

Више детаља о серији биће познато ускоро, јер за сада глумац не може да их открива. 

Глумац рођен у Козарској Дубици, дипломирао је на чувеном "Ли Стразберг" институту за филм и театар у Њујорку, гдје су своје таленте усавршавали Роберт Де Ниро, Дастин Хофман, Ал Паћино, Марлон Брандо. 

Због снимања нове серије ускоро долази у Београд из Њујорка у коме живи дуже од двије деценије. 

Жељко Димић је  рекао да су му пријала снимања домаћих ТВ серија у последње вријеме, тако да је веома задовољан својим улогама које је остварио у њима. Играо је у шпијунском историјском трилеру "Вера" Недељка Ковачића (прво је био дугометражни филм), паранормалној драми “Бележница професора Мишковића” (друга сезона) Мирослава Лекића у серији “Калкански кругови” (друга сезона) Гордана Матића и Милана Караџића. 

Димић је био истакнут као гостујући глумац у серијама – “Династија”, “Клан”, “Ургентни центар”, “12 речи”, “Државни службеник”, “Војна академија” (пета и финална сезона), америчко-српској СФ серији “Предстража”, филму - акционом трилеру “Кључ”. 

Ранијих година је мање снимао на овим просторима, ако се изузму улоге у филмовима “Турнеја” Горана Марковића и “Травелатор” Душана Милића.

Од домаћих филмова, годинама се одлаже наставак апокалиптичне приче “Воља синовљева” (Жарко Лаушевић, Сергеј Трифуновић, Светозар Цветковић, Марта Бјелица, Игор и Петар Бенчина), коју ће Димић наставити до краја године, као и “Кофер”, гдје игра са Франом Ласићем. 

Димић се истакао у улози Николе Тесле за документарни филм и ТВ серију “Теслин народ” (2018) Жељка Мирковића, који му је отворио многа врата за даље успехе. 

Кроз каријеру, која траје дуже од 20 година, остварио је улоге у многим популарним америчким серијама: “Ред и закон” (Law & Order), “Mјесто злочина” (CSI), "Burn Notice", "Castle", “Црна листа” ("The Blacklist"),  "Elementary", "Sleeper Cell", "Undercovers", “Плава крв” (Blue Bloods), "Limitless”, "Startup", "Hawaii Five-O”...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана