Џек Димич добио прву главну улогу у америчком филму

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Српски глумац са каријером у Америци Жељко Димић, или Џек Димич како га знају у Холивуду, рекао је Тањугу да је добио прву главну улогу у америчком филму „Among the Ashes“ , чије ће снимање почети средином октобра и трајаће до краја новембра у Охају и Пенсилванији.

Ово ће бити девети пут да Димић игра рођеног Американца, а до сада је остварио укупно 87 рола на великом и малом екрану, од чега 72 у Америци.

Како је открио, сада се дешава да први пут глумац са наших простора има главну улогу у холивудском филму, а да игра рођеног Американца.

Заплет будућег трилера је следећи - богати бизнисмен крије страшну тајну на тавану свог дома, али кад млада домаћица запрети да ће га разоткрити, он убрзо схвата да би њене активности могле имати фаталне посљедице.

Џек Димич тумачи улогу Престона Аша, богатог велепосједника из државе Конектикат, који је умјешан у прање новца, као и у убиство жене са којом је био у вези.

Ожењен је са Кит Еш, коју глуми Дениз Ричардс, позната из ранијих хит филмова "Дивље страсти", "Свемирски војници" и из серијала о Џејмсу Бонду "Свијет није довољан", а бивша је супруга холивудске звезде Чарлија Шина.

Редитељ и сценариста је Стјуарт Алтман, дебитант на пољу дугометражног играног филма, који је до сада имао искуства у документарцима и кратким играним остварењима.

Како је рекао за агенцију Тањуг, Димич тренутно борави у Београду гдје снима домаћу верзију чувене америчке ТВ серије "Династија" од 220 епизода, за продукцију "Емотион", са којима је већ сарађивао на српском одговору холивудске болничке серије "Ургентни центар" (Е. Р.).

Ту се не завршавају пројекти на домаћем терену веома ангажованог глумца, јер у Србији снима и другу сезону крими серије "Клан" аутора Бобана Скерлића, а чека га и нови домаћи филм "Кофер" редитеља и сценаристе Бојана Андрејека, гдје игра и Франо Ласић.

Током јула у САД је премијерно приказана апокалиптична ТВ серија "Револвераш Били Кејн", као и ратни епски филм "Гвоздени крст: Пут у Нормандију", гдје такође игра Димич.

У веома тјесном календару, уписани су и нови пројекти у наредном периоду који тек чекају америчко-српског глумца, као што је америчка серија "Допамин", чак и индијска драма “Rocketry: The Nambi Effect”.

Снимио је још два домаћа филма, чије се премијере чекају већ неко дуже време - "Кључ" Марка Сопића (играју још Радивоје Раша Буквић, Љубомир Бандовић, Бранимир Бане Поповић и покојни - Борис Комненић) и "Воља синовљева" Немање Ћеранића, у коме глуме Жарко Лаушевић, Сергеј Трифуновић, Светозар Цветковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана