Џеј Ло се пита о Оскарима?

Taнјуг
Џеј Ло се пита о Оскарима?

Америчка академија филмских умјетности и наука саопштила је прошле недјеље имена 276 нових чланова, укључујући и познате холивудске звијезде Џенифер Лопез, Луси Лу и Милу Јововић.

"Ријеч је о појединцима који представљају оно најбоље што филмска индустрија данас може да понуди. Њихов таленат и креативност очарали су публику широм свијета", казао је Хок Коч, предсједник академије која броји око 6.000 чланова, од којих глумци чине највећи дио (преко 20 одсто).

Међу онима који су позвани да се придруже чланству академије су још и 86-годишња француска глумица Емануела Рива, која је ове године била номинована за Оскара за улогу у филму "Љубав" Михаела Ханекеа, Росарио Досон (Град гријеха), Џозеф Гордон-Луит (Линколн), Чарлс Гродин (Поноћна трка) и Ленс Хенриксен (Осми путник, Терминатор).

Од осталих "филмаџија" позив су добили и редитељи Кетрин Хардвик, (Сумрак), Стив Меквин (Стид, Глад), Џафар Панахи (Круг), Тод Филипс (Мамурлук) и Бен Зеитлин (Звијери јужних дивљина), а од музичара част да буде дио гласачког тијела академије, које одлучује о добитницима престижних Оскара, припала је рок звијезди Принцу.

Академију филмских умјетности и наука основао је шеф студија Метро-Голдвин-Мајер, Луис Б. Мајер.

Прва церемонија додјеле Оскара одржана је 16. маја 1929. а наредна, која ће бити 86. по реду, заказана је за фебруар 2014.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана