“Други сусрет” премијерно приказан у Лос Анђелесу

Блиц
“Други сусрет” премијерно приказан у Лос Анђелесу

Лос Анђелес - Документарни филм “Други сусрет” режисера Жељка Мирковића, након успјешне премијере у Њујорку, приказан је Лос Анђелесу.

- Пријем публике у Лос Анђелесу је био одличан. Као и свуда до сада. Задовољни смо - каже режисер у телефонском разговору за “Блиц”.

Приказивање у два америчка биоскопа дјело младог режисера формално квалификује за „Оскар” номинацију у категорији дугометражног документарног филма.

- Важно је још споменути да смо након Њујоршке премијере имали премијеру у Институт за мир. Директори су желели да погледају “Други сусрет”. Реакције су биле фантастичне - открива он.

Жељко наводи да је најважније да људи осјете праву поруку филма.

- Најважније је да људи схвате поруку. Могу рећи да су критике изашле у Њујорк тајмсу, Лос Анђелес Тајмсу, Вилиџ војс... неке су биле позитивне, неке не... Тачније, овде су људи још увек под утиском свега што се дешавало тих година - каже Мирковић и додаје да је најважније да нико није остао равнодушан.

Први сусрет био је у Буђановцима.

Дејл Зелко је летио “невидљивим” авионом Ф-117, а Золтан Дани је командовао ракетном дивизијом која је оборила америчког пилота. Поновно виђање догодило се у пекари у Скореновцу, а приказано је управо у  документарном филму Жељка Мирковића “Други сусрет”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана