Домаћи филм и серија “Круна” стижу на јесен: Музичка бајка о успону и паду

Приредила: Миланка Митрић/агенције
Домаћи филм и серија “Круна” стижу на јесен: Музичка бајка о успону и паду

БЕОГРАД - Музичка бајка и остварење с елементима трилера је нови домаћи филм и серија “Круна”, смјештени у осамдесете године прошлог вијека, која доноси причу о четворо вршњака, који бјеже из дома за незбринуту дјецу јер им је забрањено да свирају и пјевају.

Драган Јовановић, Соња Колачарић, Никола Вујовић, Срђан Тодоровић, Вања Ејдус, Гордан Кичић, Горан Бреговић и многи други оживљавају ову причу о пријатељству, музици и одрастању.

- Када се упусте у непознато, упознаће Романа - краља музике, који ће им променити животе. Много година касније доћи ће на праг велике славе и популарности, а њихови завети из детињства биће заборављени. Сваки успех сличан је један другом, али је свачији пад прича за себе. У драматичном финалу у покушају да спасу шта се спасти може, схватиће да - све што им је остало - јесте оно што су били једни другима - стоји у синопсису серије.

Како продуценти најављују, серија у центар збивања ставља Мику, Гиту, Чуперка и Зеца - штићенике дома за незбринуту дјецу, који имају само једни друге и љубав према музици, која је огромна да је стално свирају по улицама и трговима.

- Бегунци су музички надарени па им Роман свесрдно помаже да пронађу свој пут. Роман пресудно утиче на придошлице у својој черги својим ставовима и филозофијом која одудара од тадашњег времена, увек је у заостатку за садашњошћу читав један век. Романов начин живота је скроман и сведен, за њега је време стало. Његове ставове најтеже усваја Мики, чија се велика и скривена амбиција коси са Романовом бескомпромисношћу. Мики, иако су његово поштовање и љубав према Роману бескрајни и доживљава га као оца којег никад није упознао, у дубини душе не жели да иде Романовим путем, јер је сведок да је краљ Роман непризнат дискографски, да не постоји на тржишту и да је његова краљевска титула незванична - биљеже продуценти о серији која је подијељена у два дијела.

Други дио обухвата период 30 година од почетка радње и приказује Романа, који је замрзнут у времену, а и Мики је у сличној ситуацији. Он, у сарадњи са сумњивим продуцентом Живадином тражи од Романа благослов да преузме његово умјетничко име и да покрене каријеру. Прави заплет почиње када крши завјет да неће злоупотријебити нити пјевати једну митску ромску пјесму, која је била забрањена за пјевање. У том вртлогу сплетки, кршења завјета и стицања славе, он губи свој глас и незадрживо креће ка дну.

Филм, рађен у серији и по сценарију Василија Никитовића, биће емитован на јесен, а серија ће имати 12 епизода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана