“Доктор Стрејнџ у мултиверзуму лудила” стиже у биоскопе: Помјерање граница “Марвеловог” свемира

Бранислав Предојевић
“Доктор Стрејнџ у мултиверзуму лудила” стиже у биоскопе: Помјерање граница “Марвеловог” свемира

БАЊАЛУКА - Нови филм студија “Марвел” и један од најишчекиванијих филмова године “Доктор Стрејнџ у мултиверзуму лудила” вечерас у 20 часова биће претпремијерно приказан у “Синеплексу Палас”, а од сутра ће се наћи на редовном репертоару биоскопа.

Филм, који истовремено стиже у домаће и свјетске биоскопе, прво је остварење славног режисера Сема Рејмија за “Марвелов филмски универзум”, док своје улоге понавља Бенедикт Камбербеч као главни јунак, а поред њега у филму се налазе Чиветел Еџиофор, Елизабет Олсен, Бенедикт Вонг, Ћочитл Гомез, Мајкл Стулбарг, Патрик Стјуарт и Рејчел Мекадамс.

Сам филм је директни наставак филма “Доктор Стрејнџ” из 2016. године, али се наслања на друге “Марвелове” пројекте попут филма “Спајдермен: Пут без повратка” или серија “ЊандаВисион” и “Локи”, уклапајући бројне елементе слагалице “Марвеловог” филмског универзума у нову цјелину.

- Доктор Стрејнџ у мултиверзуму лудила откључава мултиверзум и помјера своје границе даље него икада раније. Путовање у непознато са доктором Стрејнџом, који уз помоћ мистичних савезника, старих и нових, пролази кроз запањујуће и опасно алтернативне реалности мултиверзума да се супротставе мистериозном новом противнику - пише у најави филма који је писао сјајни сценариста Мајкл Валдрон, што уз Рејмијев ангажман додатно подгријава очекивања обожавалаца.

Рејми, познат по режији “Спајдермена” из 2002. године, који јесте “Марвелов” лик, али је права тада имао студио “Сони”, рекао је да је позив Кевина Фајгија, првог човјека “Марвела”, за њега било испуњење дјечјих снова.

- Када је Кевин Фајги најавио да жели да унесем мало хорор елемената у “Доктора Стрејнџа”, то ми је било занимљиво. Био сам узбуђен што ће донијети језу у “Марвел филмски универзум”. Волим да се бавим ужасом. За мене је то увијек био забаван аспект снимања филмова. Поред тога, занима ме доктор Стрејнџ као лик јер је он чаробњак. Одрастајући као дијете, био сам мађионичар на дјечјим забавама - рекао је Рејми и додао да је уживао у цијелој идеји о стварању илузије и суперхероја који је илузиониста и мађионичар.

Зарада

Прве процјене, на основу претпродаје карата у САД, помињу цифру од 200 милиона долара за први викенд приказивања, што би, ако се оствари, могло надмашити све овогодишње хитове.

Процјена сајта “Боксофис про” предвиђа да би филм само у САД могао да заради од 450 до 560 милиона долара, што наговјештава да би са свјетском зарадом филм могао ући у трку са најгледанијим “Марвеловим” остварењима попут “Осветника”, “Црног пантера” или посљедњег “Спајдермена”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана