Додјела Европских филмских награда на сајту "Слободна зона"

Танјуг
Додјела Европских филмских награда на сајту "Слободна зона"

БЕОГРАД- Виртуална церемонија додјеле 33. Европских филмских награда (ЕФА) одржаће се 12. децембра у 20 часова и биће емитована из сједишта Европске филмске академије у Берлину.

Ову престижну филмску манифестацију, која ће се одржати као серија свакодневних мини догађаја од 8. до 12. децембра у 20 часова, имаће прилику да прати и публика у Србији преко сајта филмског фестивала "Слободна зона".

Овогодишњи номиновани за ЕФА награду за најбољег европског глумца је, између осталих, и Горан Богдан за улогу у филму "Отац" Срдана Голубовића (филм "Отац" је такође био у номинацији за најбољи дугометражни европски филм).

Велики број номинованих остварења био је у селекцији овогодишње Слободне зоне, као што су филмови Ундине, Акаса мој дом, Мала девојчица, Мартин Еден, Гагарин..

Европска филмска академија основана је 1988. године и данас уједињује преко 3.800 европских филмских професионалаца са заједничким циљем промовисања европске филмске културе.

Церемонија одаје почаст постигнућима европске кинематографије у главним ЕФА категоријама : Најбољи у Европи: играни, документарни и кратки филм, најбоље европска комедија и анимирани филм, откриће године, редитељ, глумица, глумац и сценариста, као и награда за иновативно приповједање приче у филму.

Додјеле ЕФА награда обично се одржавају у Берлину сваке друге године, а прослављају се у градовима широм Европе.

Међутим, због епидемије ЦОВИД-19, додела ће бити реализована онлајн у Берлину, а ЕФА ће бити додјељена у Рејкјавику на Исланду 2022. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана