Ђурковић: Мјузикл Флешденс је другачији од филма

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" био је редитељ Владан Ђурковић, који је говорио о мјузиклу "Флешденс" који се однедавно игра у београдском Позоришту на Теразијама.

Ђурковић је рекао да је након три године од почетних договора, тромјесечни интензивни рад недавно резултирао "добром представом судећи по критикама и реакцијама публике".

"Највише сам био забринут да ли ћемо представу радити у овом времену када су премијере померане неколико пута и одлагане. Није добро за екипу да сувише дуго траје процес, људи се замарају. Највећи страх ми је био да ли ћемо изгурати премијеру", признао је Ђурковић.

Према његовим ријечима, у организационом смислу били су спремни за случај да се неко из екипе зарази системом дуплих подјела улога, што је омогућило да буде остварен план зацртан током љета да премијера "Флешденса" заиста буде 19. новембра.

Ђурковић је истакао да се представа "драстично разликује" од истоименог холивудског филма из 1983. године, пошто има "далеко комплекснији сиже, а ни филм није класични мјузикл".

"Сва музика је третирана на потпуно другј начин. У филму не певају главни јунаци. Код нас сви певају. Музика је коментар а не део драмске радње која има нешто за циљ, да пренесе информацију. Овде је музика потпуно другачије третирана, али смо се трудили да не изневеримо љубитеље филма", истакао је Ђурковић.

Редитељ је рекао да док у филму главна јунакиња има сан да постане популарна, представа има "озбиљну социјалну причу, о правима жена, радника и радничке класе, али са друге стране како се осећају они на врху друштвене лествице".

"Представа је визуелно атрактивна. Костима има преко 170, балет се никад не појави два пта у истој гардероби. Представа траје два и по сата, плус пауза. Ниједног тренутка нисмо желели да се поновимо", нагласио је Ђурковић.

Он је издвојио "бриљантну" кореографију Милице Церовић, "фантастичну" сценографију Јелене Стокуће, као и сценографију Марије Калабић.

Према његовим ријечима, екипа представе "Флешденс" потрудила се да прикаже тај наслов мало другачији од очекивања публике која је обожавала филм али неће их изневјерити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана