Дизни забранио насиље и пушење

Агенције
Дизни забранио насиље и пушење

Лос Анђелес - Редитељ филма "Питов змај" Дејвид Ловери открио је да се међу гомилом ствари на које компанија "Дизни" чврстим уговорима обавезује своје умјетнике крију и три "апсолутне забране" које важе за све филмове.

Ловери, који је и сценариста филма о усамљеном десетогодишњаку који у шуми живи са змајем Елиотом, рекао је да у његовом уговору пише да су у "Дизнијевим" филмовима забрањени пушење, одсијецање главе и "смрт набијањем на оштар предмет".

- То су три ствари које не смијете да радите у "Дизнијевим" филмовима. У уговору су буквално те ријечи наведене у списку ствари које су забрањене - рекао је Ловери.

Компанија "Дизни" је прошле године објавила да ће искоријенити пушење из свих својих филмова који имају ознаку Г, ПГ и ПГ13, укључујући и оне иза којих стоје компаније "Марвел", "Пиксар" и "Лукас филмс".

Како се наводи, пушење ће бити дозвољено само у посебним околностима, односно када је приказано као лоша ствар или када се приказује историјска личност којој је та навика једна од познатијих карактеристика.

Што се тиче смрти изазване набијањем на оштар предмет, оно је забрањено 1989. године након реакција због бруталне погибије вјештице Урсуле у "Малој сирени".

Одсијецања главе памтимо у Алиси, али се не зна од када датира та забрана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана