Девети наставак серијала „Брзи и жестоки“ руши рекорде: Први „пандемијски хит“ са 500 милиона долара зараде

Д.П.
Девети наставак серијала „Брзи и жестоки“ руши рекорде: Први „пандемијски хит“ са 500 милиона долара зараде

Најновији филм из популарног филмског серијала „Брзи и жестоки“ познат и као „ Ф9“, биćе први холивудски филм током пандемије, који је премашио зараду од 500 милиона долара на глобалном нивоу.

Филм који је 25. јуна премијерно приказан у више земаља, девети је дио славне франшизе и први филм за који је режирао Џастин Лин. Филм прати исту стару екипу, укључујући Вина Дизела,  Мишел Родригез, Терезу  Гибсон  уз Џона Сену као Домовог брата.

Филмска индустрија већ дуже од годину покушава да се избори са ефектима гашења пандемије уз различит степен успјеха. Закључавање, због којег су биоскопи привремено и трајно затворени, довело је до грозних финансијских и логистичких ноћних мора за филмску индустрију. Резултат је сложен распоред приказивања филмова, са пуно филмова за 2020. годину који су коначно премијерно приказани након одлагања заједно са раније заказаним филмовима за 2021. који се држе својих планова. Многи филмски студији су своје највеће хитове пустили у двоструким издањима у биоскопима и у стримингу, на велико неодобравање многих филмских стваралаца.

Други студији су покушали да премосте јаз између стриминга и биоскопа, попут „Дизнијевог“ програма „Премијера“. Са друге стране, неки филмови су са успјехом играли само у биоскопима, попут „ А Quiet Place Part II “.

„Ф9“ је уједно и први холивудски филм објављен од 2019. године који је постигао овај циљ. Глобално, то је трећи филм у посљедње двије године, који је прешао 500 милиона долара, придруживши се кинеским филмовима „Здраво, мама“ и „Детективи : Кинеска четврт 3“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана